avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare titular credit prima casa/preluare credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare titular credit prima casa/preluare credit

Buna ziua,
Am cumparat prin programul Prima Casa un aparatament, in regim de co-proprietate, cu iubitul meu din acel moment. Mai exact, eu sunt co-platitor al creditului Prima Casa si proprietar 50% din apartament, iar el titularul creditului si proprietar 50%.. Intre timp ne-am casatorit, mi-am schimbat numele si in timpul casatoriei am mai achizitionat o casa cu credit ipotecar. Dupa niste ani am divortat, am revenit la numele meu, nu am facut partaj si acum avem si casa si apartamentul impreuna. Ne-am inteles ca el sa ramana cu casa iar eu cu apartamentul. Intrebarea este cum as putea sa devin titular de credit si proprietar 100% ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:43, 31 August 2021
luati acordul bancii , vedeti ce conditii trebuie sa indepliniti si apoi mergeti la notar si faceti partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare titular credit "prima casa" intre cei doi co-proprietari miborion miborion Buna ziua, Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare: Am cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil privind drepturile asupra bunurilor achizitonate inaintea casatoriei kmy_3lla kmy_3lla buna ziua!logodnicul meu a achizitionat un apartament cu credit prima casa.pentru a beneficia de maximum de bani care se pot acorda pt acest lucru, a facut ... (vezi toată discuția)