avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am fost contactati de o persoana care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am fost contactati de o persoana care participa la ...

Buna ziua,
Am fost contactati de o persoana care participa la un curs de formare profesionala si doreste sa faca practica la societatea noastra (locul sau de munca nu are domeniul respectiv) Ce presupune incheierea unui Contract de colaboarare pentru formare profesionala ? Pontaj , protectia muncii, alte documente...........
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DoinaGeleriu , utilizator 13:51, 31 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit Codului Muncii , sunt considerate contracte speciale de formare profesională contractul de calificare profesională şi contractul de adaptare profesională.

Nicunul din aceste doua tipuri de contracte nu poate fi incheiat cu acea persoana.

2. Legislatia nu reglementeaza decat practica studentilor/elevilor intr-o societate comerciala.

3. Puteti apela la Legea nr.176/2018 care le permite tinerilor de cel putin 16 ani sa participe la un program de internship platit in cadrul unei institutii publice sau companii private.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract 10 zile voluntariat remunerat 94widget 94widget Detin un srl si sunt interesat ca intr-un intervat de 10 zile, sa semnez un contract de voluntariat cu cateva persoana fizice. Activitatea se va desfasura ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)
Despre practică Krist.ro Krist.ro O persoana care vrea sa vina sa facă practica o săptămână la o firma aleasa de aceasta, se supune Legii internshipului sau exista alta dispoziție în ... (vezi toată discuția)