avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara Un angajat a solicitat o adeverința pt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara Un angajat a solicitat o adeverința pt pensionare ...

Bună seara
Un angajat a solicitat o adeverința pt pensionare iar acea adeverința nu poate fi completata in totalitate deoarece lipsesc state de plată din arhiva societății. S a solicitat reconstituirea statelor de plată iar acum se arunca mingea dintr-o curte in alta... Arhiva societății a pus la dispoziția biroului de resurse umane, documente regăsite in arhiva
societății ( dosare personale ale angajatului, fise de salarizare pt perioada respectiva)
Cei decla resurse umane susțin ca nu intra in atribuțiile lor sa reconstituie acele venituri...
Daca imi puteți indica o bază legala de unde sa reiasă cine trebuie sa reconstituie aceste documente.
Mulțumesc pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:03, 1 Septembrie 2021
Nu exista text de lege .... conducerea poate decide cine sa le reconstituie.

Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;

.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire coordonator birou impotriva vointei mele eliza.cutieru@gmail.com eliza.cutieru@gmail.com Buna seara, Lucrez la o universitate de stat. Poate seful meu direct ( sef Serviciu Res. Umane-Salarizare), cu acordul Consiliului de administratie al ... (vezi toată discuția)
Salarizare silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua Va rog sa ma ajutați intr-o problema legată de salarizare și anume: eu ca referent de resurse umane când m-am angajat in fisa postului mi s-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ar putea cineva sa imi spuna in sarcina cui intra ... alina5ram alina5ram Buna ziua, ar putea cineva sa imi spuna in sarcina cui intra reconstituirea statelor de plata? Se lucreaza la o adeverinta pt pensionare si exista anumite ... (vezi toată discuția)