PERTURBAREA LINISTII DIN JURUL BLOCULUI.
De ani de zile ma confrunt cu o problema la care nu gasesc solutia. Locuiesc intr-un cartier de blocuri , zona este linistita, pe partea unde am eu geamurile este o curte interioara , un fel de parculet unde nu circula autovehicule, sunt 2 alei pietonale si multa verdeata. Sunt 4 blocuri de locuinte care au deschidere in aceasta curte. Problemele incep dimineata devreme pe la orele 5.30 cand ies proprietarii de caini sa-si scoata patrupedele la "plimbare": pe langa faptul ca nu curata excremetele dupa caini, va dati seama ce harmalaie si ce latraturi sunt cand se intalnesc 2-3-4 sau mai multi caini laolalta si au chef de joaca. Este un zgomot ce trezeste si mortul din mormant, poti sa ai geamuri duble termopan, tot te trezesti. Vara cand e cald si dormi cu geamurile deschise este un cosmar. Am atentionat verbal cativa dintre proprietarii de caini, i-am rugat sa caute un alt loc, raspunsul a fost ca au dreptul sa-i scoata unde vor, ca doar sunt locatari acolo. La 100 de metri de bloc este un tarc special amenajat de primarie pt caini, unde poti sa-i lasi sa zburde. Si doar stiti ca e moda sa tii caine la bloc, cred ca in zona mea sunt vreo 25-30 de proprietari cu patrupezi. Filmul se repeta si seara dupa ora 21, cred ca si ceilalti locatari sunt deranjati, doar ca nu spun. Exista o cale legala prin care as putea sa-i somez, sa le atrag atentia , ca lucrurile nu pot ramane asa la nesfarsit. As putea apela si la politia locala pt perturbarea linistii publice?
Conform disp L nr 61/1991 republicata exista program de liniste
Daca se incalca programul de liniste sau zgomotele produse si in restul intervalului orar,depasesc pragul fonic admis,
politia locala poate dispune sanctiuni