avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caini care deranjeaza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caini care deranjeaza

Buna ziua! Locuim la curte, intr-un cartier din Bucuresti. Vecinii au 3 caini de talie mare,care fac foarte multa galagie, la orice ora din zi si din noapte. Urla continuu si latra. Am incercat sa discut cu vecinii despre aceasta problema, mai ales pentru am un copil mic si acesta se trezeste speriat din somn, cand incepe "concertul". Vecinii nu se arata deloc intelegatori fata de aceasta problema. Exista vreo lege care sa-i care m-ar putea ajuta sa solutionez aceasta problema? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:59, 27 Ianuarie 2017
cosminaneacsum a scris:

. Exista vreo lege care sa-i care

Avand in vedere ca este vorba despre proprietate la curte,justificarea detinerii patrupedelor o constituie asigurarea sigurantei proprietatii
Dupa cum oamenii se exprima prin cuvinte,asa si patrupedele latra
Este foarte adevarat ca intra in responsabilitatea detinatorului/proprietarului sa educe,sa instruiasca patrupedele
Daca amiabil nu puteti solutiona,incercati sesizarea oficiala a politiei teritoriale

Ati incercat izolarea locuintei dv.? Ca e mai greu cu legi impotriva latratului.
Locuinta este izolata, insa zgomotul este foarte puternic. Pe langa asta, nu pot tine copilul numai in casa, mai ales ca avem o curte in care se poate juca.
Daca trece de limita stabilita prin ordin de Ministerul sanatatii prin 2009 (parca nu s-a modificat) atunci ii puteti obliga la eliminarea surselor de zgomot. Era 35 de decibeli, dar nu retin daca asta era noaptea sau ziua si masurarea se face cu geamurile inchise.

Va inteleg frustrarea, insa pare mai mult ca va deranjeaza ideea latraturilor cainilor mai degraba decat intensitatea zgomotului in sine. Contactati un avocat ca sa verificati cat ar dura procedura, care ar fi costurile, cautati un expert etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latrat de caine deranjant petrax petrax Buna ziua! deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare: daca pot fi amendata ... (vezi toată discuția)
Câine care latră noaptea kid77xxl kid77xxl Am un vecin de casă care are un câine de talie mare, un rotwailer Problema e ca pe la 3- 4 dimineaţa latră de trezește copii. Am încercat să vorbesc cu ... (vezi toată discuția)
Caine in bloc lore23 lore23 Buna!am si eu o problema cu vecina de langa mine.situatia se prezinta in felul urmator: sunt proprietara unui caine de talie mare,care face parte din categoria ... (vezi toată discuția)