avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager contract donatie. Ce se poate face in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager contract donatie. Ce se poate face in cazul in ...

Uzufruct viager contract donatie.

Ce se poate face in cazul in care intre tatal si copiii sai(mostenitori directi) exista semnat un contract de donatie cu uzufruct viager, iar tatal ramas cu 2 copii in casa se comporta mizerabil -bea, face scandal, nu ofera bani la intretinere, nu se ingrijeste deloc(nu se spala), fura din casa, fiind in putere si sanatos.
Ce sanse sunt pentru anularea acestui contract facut cu clauza de ingrijire la domiciliu, avand in vedere lipsa de responsabilitate a proprietarului?

Poate fi reziliat, iar tatal sa mearga la azil sau ce solutii sunt?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Diferente testament sau donatie angi84 angi84 Buna ziua, Vecina mea are o dilema si vreau sa o ajut. Ea are un apartament pe numele ei si nu are copii. I-a mostenit partea sotului (care a decedat), iar ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare uzufruct viager -poate fi combatut? Nanashi Nanashi Buna ziua. In 2006 am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager. Contractul este intre mine si bunica mea, si se mentioneaza ca ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere dsmihalea dsmihalea Buna ziua!dacă am in grija mea bunicii care îmi lasă casa cu contract de donație cu uzufruct viager cu clauza de întreținere in care ei au dreptul pana ... (vezi toată discuția)