Buna ziua. Referitor la Interpol. Detin cetatenia Rep. Moldova si Romaniei. Deja de 5 ani locuiesc in Germania. Ieri am avut o experienta neplacuta la frontiera dintre Slovenia si Croatia. La scanarea pasaportului electronic roman vamesului i-a aparut ceva pe display si a inceput sa ma intrebe diferite intrebari, numele dupa tata, locul nasterii etc..Mi-a zis ca sunt ceva probleme cu Interpolul, duca care a mai chemat ceva colegi, au tot sunat nu stiu pe unde, si intr-un final mi-au dat actele si au zis ca pot sa plec mai departe. I-am intrebat ce s-a intamplat, au zis tot ok. Situatia s-a repetat la toate frontierele din drumul meu, Croatia - Bosnia, si Croatia - Muntenegru. Toti vamesii incep a intreba duca care pe undeva suna, si dupa discutii imi dau actele inapoi.
Mentionez ca nu am avut ceva probleme cu politia in RM, nu am fost judecat si pe adresa din Rep.Moldova nu mi-au venit ceva scrisori ca m-ar cauta cineva. Pe site-ul Interpol nu m-am gasit dupa Nume, pe site-urile Politiei Romane si Moldovesti la fel.
Intrebare. Daca politia din RM ma da in cautare dupa buletinul moldovenesc si vamesii europeni vad coincidenta de date, dar cu alta cetatenie si pasaport, cum procedeaza ei? Si 2) cum pot afla ce se intampla? Multumesc
Sunt atatea necunoscute si ipoteze de analizat incat este greu sa primiti un raspuns ok.
Oricum mecanismul de cooperare internationala in materie penala functioneaza, cu siguranta.
In RM ati incercat sa intrati/iesiti?