Iar acum vreau ca și el sa aibe grija nu sa nu ii pese însă mie frica sa nu mi-l ia
Ar fi bine să știi că legea nu îl poate obliga să fie un tată adevărat, care are grijă de copil. Iar după ce se termină n-o să mai poți lua, până la majoratul copilului, nicio hotărâre - grădiniță, școală, ieșit din țară, poate chiar și tratamente medicale - fără acordul tatălui.
Ținând cont de cum s-a purtat, aproape sigur vei suporta un șir nesfârșit de probleme din partea lui până îi vei obține acordul. Iar când nu va vrea să ți-l dea o să fie nevoie să îl dai în judecată ca să rezolvi situațiile.
Legat de pensia de întreținere tot așa: dacă n-o să vrea s-o plătească va trebui să îl dai în judecată și să apelezi la executor. Și nici așa nu e sigur că o poți obține. Dacă pleacă în altă țară va fi foarte greu spre imposibil să dai de el și vei rămâne cu problema semnăturilor lui (pentru acordurile despre care ți-am scris mai sus) pe cap.
Sigur că e bine ca un copil să aibă amândoi părinții trecuți în certificatul de naștere și amândoi să se ocupe de el, dar în situația ta cred că ar trebui să te gândești la toate aspectele care se vor schimba după ce rezolvi problema asta. Deci să cunoști toate aspectele, astfel încât mai târziu să nu spui ceva de genul
Dacă știam cum va fi nu făceam pasul ăsta. Îmi creșteam copilul singură, dar liniștită.