avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună vreau sa dau pe tatăl copilului în judecata nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună vreau sa dau pe tatăl copilului în judecata nu si-a recunoscut ...

Bună vreau sa dau pe tatăl copiluiui în judecata nu sia recunoscut copilul și acum când am făcut 18 ani ma lăsat ce pot sa ii mai fac
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 12:30, 7 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactati un avocat, ii expuneti situatia pe larg si deschideți procesul impotriva tatalui pentru stabilirea paternitatii copilului, obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere, stabilirea domiciliului copilului, exercitarea autoritatii parintesti etc
Dacă fac asta o sa poată sa mi-l ia? Eu am stat timp de 6 luni cu el după nașterea copiluiui meu a spus ca nu crede ca e a lui doar a aspteptat sa fac 18 ani sa nu ii fac rău.. Puteam sa fac asta de când am născut și mia spus ca nu este a lui însă mia fost teama de un nou început.. Iar acum vreau ca și el sa aibe grija nu sa nu ii pese însă mie frica sa nu mi-l ia


Avocat Neagu Elena a scris:

Contactati un avocat, ii expuneti situatia pe larg si deschideți procesul impotriva tatalui pentru stabilirea paternitatii copilului, obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere, stabilirea domiciliului copilului, exercitarea autoritatii parintesti etc

Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2021
Maria223., utilizator
Nu are cum sa il ia, dar e posibil sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si sa aiba un program de vizitare daca va dori sa mentina relatii cu copilul.
Nu ia nimeni copilul de langa dvs.
La varsta aceasta ei sunt considerati dependenti de mama.
Daca nu au trecut 3 ani de la nașterea copilului îi puteti cerere tatalui sa va restituie si jumatate din cheltuielile pe care le-ati facut cu sarcina, nașterea si lauzia.
Mergeți singura sau cu mama dvs la un avocat sa discutati si poate colaborati macar pentru redactarea cererii de chemare in judecata deoarece sunt probleme de drept complexe cu care nu va puteti descurca singura.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar acum vreau ca și el sa aibe grija nu sa nu ii pese însă mie frica sa nu mi-l ia


Ar fi bine să știi că legea nu îl poate obliga să fie un tată adevărat, care are grijă de copil. Iar după ce se termină n-o să mai poți lua, până la majoratul copilului, nicio hotărâre - grădiniță, școală, ieșit din țară, poate chiar și tratamente medicale - fără acordul tatălui.

Ținând cont de cum s-a purtat, aproape sigur vei suporta un șir nesfârșit de probleme din partea lui până îi vei obține acordul. Iar când nu va vrea să ți-l dea o să fie nevoie să îl dai în judecată ca să rezolvi situațiile.

Legat de pensia de întreținere tot așa: dacă n-o să vrea s-o plătească va trebui să îl dai în judecată și să apelezi la executor. Și nici așa nu e sigur că o poți obține. Dacă pleacă în altă țară va fi foarte greu spre imposibil să dai de el și vei rămâne cu problema semnăturilor lui (pentru acordurile despre care ți-am scris mai sus) pe cap.

Sigur că e bine ca un copil să aibă amândoi părinții trecuți în certificatul de naștere și amândoi să se ocupe de el, dar în situația ta cred că ar trebui să te gândești la toate aspectele care se vor schimba după ce rezolvi problema asta. Deci să cunoști toate aspectele, astfel încât mai târziu să nu spui ceva de genul Dacă știam cum va fi nu făceam pasul ăsta. Îmi creșteam copilul singură, dar liniștită.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2021
Emilika40, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala yo85 yo85 Cum pot demonstra ca fiu meu e alienat parental. Pana acum 3 luni când nu aveam dreptul sa îl iau la mine copilul vroia sa meargă cu mine dar mama s-a opus ... (vezi toată discuția)
Copil minor Anna B Anna B Daca ma poate ajuta cineva... 1 Fostul sot nu imi vireaza pensia alimentara asa cum am convenit in fata instantei, ce pot sa fac, cui sa ma adresez? 2.Am ... (vezi toată discuția)