avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ! unde pot verifica sau unde ma pot adresa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ! unde pot verifica sau unde ma pot adresa pentru a ...

Buna ziua ! unde pot verifica sau unde ma pot adresa pentru a verifica daca concediul medical a fost inregistrat de catre angajator ?
In luna martie am most diagnosticata cu covid, am prezentat certificatul de concediu medical la timp, codul de indemnzatie al acestuia fiind 01.
Salariul nu a suferit nici o modificare. Suspectez ca acesta nu a fost inregistrat de catre angajator. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielatud , utilizator 12:02, 4 Septembrie 2021
Concediiile medicale nu se inregistreaza de catre angajator, ci se platesc ... Ati primit banii pe concediul medical ?

Daca nu, atunci :
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns ! Acum știu ce am de făcut ! O zi plăcută vă doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplatit timp de 5 luni. CMDAN CMDAN In anul 2020 m-am angajat la o alta companie dupa o perioada de pauza de 7 luni, pauza cauzata in mare parte de pandemia de COVID. M-am angajat la noua ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului medical beldie beldie Cum se face plata certificatului medica, lunar de angajator sau dupa recuperarea sumelor de la Casa Nationala de Sanatate? Am un caz in familie, accidentul s-a ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii & concediu medical Xusss Xusss Buna ziua, este normal ca in momentul angajarii sa nu se efectueze medicina muncii? Plus angajatorul sustine ca nu vrea sub nici o forma sa plateasca concediul ... (vezi toată discuția)