avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Cum putem verifica autorizațiile unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Cum putem verifica autorizațiile unui coafor deschis ...

Bună ziua,
Cum putem verifica autorizațiile unui coafor deschis la parterul blocului?
Și cum putem închide legal acest coafor care funcționează contrar voinței tuturor propietarilor?
Mai exact blocul este nou,nu deține spații comericiale,însă acel coafor spune că are acordul vecinilor și al dezvoltatorului.
Vecinii pe plan orizontal și vertical nu și au dat acordul.
În plus, abia ce am demarat înființarea unei asociații de propietari, deci exclus de a avea acordul asociației.
Persona respectivă care deține coaforul a achiziționat o garsonieră de la dezvoltator ca spațiu de locuit.
Cum a putut să o trasforme acum în coafor fără acordul nostru?.
Mai mult intrarea clientilor se face pe spațiul comun al blocului, nu există o altă ușă, nu are contorizare separată apă, curent de partea comună .
Are un consum foarte mare de apă și totodată de curent pentru că apa am descoperit ulterior că vine de la un hidrofor, put sau nu stim exact și nu cum ne-au spus dezvoltatorul că avem apă nova și canalizare,care nici ea nu există avem o fosa.

Nici-un propietar din bloc nu își dorește funcționarea acestui coafor,ce putem face în acest caz?
Dacă, se presupune că dezvoltaorul i-a dat acordul în scris , putem noi după înființarea asociației să anulam acel acord de funcționare?
Vă mulțumesc frumos pentru un eventual răspuns.
Cel mai recent răspuns: mariastan27 , utilizator 12:35, 5 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți și solicitați direct informații la acel agent economic referitor la deținerea autorizațiilor, eventual prin formularea și transmiterea unei notificări, iar dacă nu vi se oferă informațiile, solicitați Primăriei aceste informații. Puteți face și sesizări la celelalte autorități care ar fi trebuit să emită autorizații.
De la DSP nu trebuie o autorizare ci trebuie să știți că aceste societăți sunt în evidența DSP, care pot să vină în control pentru a verifica normele de igienă (de ex: sterilizarea instrumentarului etc). De la ISU nu trebuie autorizare dacă coaforul nu are mai mult de 200 mp.
Bună seara,
Am solicitat informații verbal,ne-au comunicat că au toate autorizațiile de funcționare,,nu le-a văzut nici unul dintre proprietari până la momentul de față.
Am făcut chiar și un tabel cu toți propietarii că nu ne dorim funcționarea acelui coafor.
Mai mult, chiar azi în urma unei sesizări către o instituție am primit mesaj că în urma sesizărilor noastre la acel apartament nu există activitate economică.
Pur si simplu ne sfidează pe toți, cum nu există activitate economică, când clienții intra și ies din acel apartament. zilnic?
Ce să facem noi in situația dată?
Să ne facem detectivi sub acoperire?
,Avem foto cu clienții pe holul blocului,foto cu firma când o avea montată pe bloc în fața apartamentului, ,au fost prezentate, și nimic, doar ne-a fost comunicat că la apartamentul respectiv nu se desfășoară activități economice.
În urma sesizării noastre și-au dat jos firma luminoasă din fața blocului din dreptul apartamentului.,sii doar atât,clienții tot intră, iar pe geam si a păstrat încă nr.de telefon la care se pot face programări pentru coaforul din acel apartament.

Așteptăm să se infinteze asociația, și poate așa având o formă legală putem să rezolvăm această problemă cu primăria și anaf-ul .
Vă mulțumim frumos pentru informații și amabilitate.
Cu respect.
Adrian ALBU a scris:

Mergeți și solicitați direct informații la acel agent economic referitor la deținerea autorizațiilor, eventual prin formularea și transmiterea unei notificări, iar dacă nu vi se oferă informațiile, solicitați Primăriei aceste informații. Puteți face și sesizări la celelalte autorități care ar fi trebuit să emită autorizații.
De la DSP nu trebuie o autorizare ci trebuie să știți că aceste societăți sunt în evidența DSP, care pot să vină în control pentru a verifica normele de igienă (de ex: sterilizarea instrumentarului etc). De la ISU nu trebuie autorizare dacă coaforul nu are mai mult de 200 mp.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2021
mariastan27, utilizator
acest răspuns util
Luați un certificat constatator de la Registrul Comerțului și vedeți ce activități ale firmei sunt autorizate la acel sediu sau punct de lucru.
Bună ziua,
La acel certificat constator de la Registrul Comerțului. nu ne-am gândit, vom face solicitare și în acest sens..
Mii de mulțumiri în numele tuturor pentru toate aceste informații.
Cu deosebit respect.

Adrian ALBU a scris:

Luați un certificat constatator de la Registrul Comerțului și vedeți ce activități ale firmei sunt autorizate la acel sediu sau punct de lucru.

acest răspuns util
Sesizati oficial directia corp control din primaria teritoriala

Alte discuții în legătură

Afacere in garaj mihaela3 mihaela3 Buna ziua!.........as vrea sa-mi deschid un coafor cu un singur post de lucru,intr-un garaj transformat in spatiu comercial. Are o suprafata de 18 mp ,este ... (vezi toată discuția)
Obtinerea autorizatiei de functionare si autorizare dsp in orasul tulcea balaurian balaurian Salut Locuiesc in Tulcea. Vreau sa imi deschid o autorulota fastfood in orasul Tulcea. Am fost la primarie pentru a obtine informatii referitoare la ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial pandatao pandatao Buna ziua! In demisolul unei scari a asociatiei de proprietari este un apartament cu destinatie de spatiu comercial. Chiar si inainte de infiintarea ... (vezi toată discuția)