avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comercial
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comercial

Buna ziua!

In demisolul unei scari a asociatiei de proprietari este un apartament cu destinatie de spatiu comercial. Chiar si inainte de infiintarea asociatiei, apartamentul respectiv a fost inchiriat mai multor firme cu activitate comerciala. Acum spatiul a fost dat in chirie unei firme care vrea sa deschida un magazin alimentar acolo. Este necesar acordul asociatiei de proprietari? Daca da, cine trebuie sa ceara acordul asociatiei: proprietarul sa chiriasul care urmeaza sa deschide un alimentar acolo?...
Ma multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:32, 3 Ianuarie 2017
Cine închiriază spațiul comercial, Asociația de Proprietari? Dacă da, e clar că acordul nu mai trebuie dat.
NU asociatia il inchiriaza,ci proprietarul apartamentului,persoana fizica...
În cazul acesta trebuie acordul Asociației și a vecinilor. Acordul este cerut de către cel ce folosește spațiul.

In situatia descrisa de autorul topicului nu rezulta cine este proprietarul si ce alte activitati comerciale s-au mai desfasurat pe-acolo.
Oricum ar fi, aceasta chestiune priveste proprietarul spatiului, as. de proprietari si cei care dau autorizatia de functionare pentru activitatea respectiva.

As vrea sa va mai spun ca in ultimii 10-15 ani, foarte multi proprietari de apartamente, in general situate la parter si cu oarece vad comerical, si-au transformat locuintele in spatii cu alta destinatie, in general activitati destul de domestice - farmacii, coafor-frizerie, magazin de instalatii electrice...
Cand este vorba de activitati comerciale - magazin alimentar, situatia poate fi foarte grea in sensul ca acolo vor functiona frigidere, ventilatoare, etc. care vor produce un zgomot destul de mare astfel incat vecinii direct afectati, vor fi de-a dreptul terorizati.
Din acest motiv asociatia de proprietari trebuie sa faca toate diligentele pentru ca acolo sa nu se permita functionarea unui magazin alimentar. Diligentele trebuie facute la Primaria localitatii pentru ca acestia dau autorizatiile de functionare. Se mai poate apela si la DSP, la un ziar local.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comercial parter bloc catalinoctavian catalinoctavian Buna ziua, La parterul blocului unde locuiesc a functionat o alimentara ,ulterior acesta inchizandu-se. Parterul blocului este din constructie prevazut cu ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie coafor in apartament mihaiomc mihaiomc Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat... vecinul meu perete in perete, dintr-un imobil de locunite (24 apartamente) vrea sa-si deschida o frizerie - ... (vezi toată discuția)