avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie spatiu comercial parter bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie spatiu comercial parter bloc

Buna ziua,

La parterul blocului unde locuiesc a functionat o alimentara ,ulterior acesta inchizandu-se.
Parterul blocului este din constructie prevazut cu spatii comerciale(au fost de stat) private.
In momentul actual am fost contactat de o persoana care a cumparat acest spatiu si doreste sa faca o patiserie in vederea semnarii unui tabel .Am spus ca nu pot fi de acord cu schimbarea destinatiei spatiului , eu locuind la etajul 1 .
In bloc mai am 4 vecini (din 12 apartamente) care nu sunt de acord cu acest lucru.
In acest caz putem sa oprim modificarea acestui spatiu comercial?
Ce demersuri trebuiesc facute?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:39, 23 Ianuarie 2013
Pentru inceput daca interesul dvs nu coincide cu cel al noului proprietar al spatiului,nu acordati semnatura pe tabel
Concret ,daca anterior spatiul a fost utilizat drept alimentara,schimbarea profilului ,cu ce va deranjeaza ?
Am spus ca nu pot fi de acord cu schimbarea destinatiei spatiului , eu locuind la etajul 1 .

Indiferent de activitatea pe care o va desfasura in spatiul respectiv, are nevoie de acordul vecinilor direct afectati, nu este nevoie de acordul tuturor proprietarilor (inteleg ca nu este spatiul asociatiei, este un alt proprietar).
Daca locuiti deasupra acelui spatiu si nu sunteti de acord cu ce activitate doreste sa desfasoare nu va dati acordul, este dreptul dumneavoastra, dar un spatiu care are activitate sub apartamentul in care locuiti are si avantaje, iarna este incalzit si nu trebuie sa sa cheltuiti mai mult pentru incalzirea apartamentului. Daca era vorba de o discoteca, bar sau restaurant intelegeam, dar asa nu inteleg ce va deranjeaza, sunt atatea magazine alimentare incat nu cred ca o sa aiba succes cu asa ceva.
De facut bine este greu, de facut rau si de a fii contra este mai usor, de ce sa castige altu...
Am uitata sa precizez ce destinatie vrea sa dea spatiului- patiserie.
In momentul actual am fost contactat de o persoana care a cumparat acest spatiu si doreste sa faca o patiserie in vederea semnarii unui tabel


Ati spus de patiserie, nu este vorba de alcool sau muzica, este o amarata de patiserie, 1-2 lei pateul, nu stiu daca merita sa ii faceti sicane! :hm:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu propun sa lasam gluma la o parte.
Pentru situatia descrisa de dvs nu este nevoie de nici o semnatura. Spatiul nu isi schimba destinatia.

Exemplu schimbare destinatie: apartament de locuit - devine frizerie. Destinatia initiala - lucuinta, devine spatiu comercial.

Faptul ca in acelasi spatiu comercial, in loc de ciorapi se vand gogosi este cu totul alta poveste. spatiul respectiv nu isi schimba destinatia.

Alte discuții în legătură

Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)
Acord asociație proprietari danaddm38 danaddm38 Dețin un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am avut un magazin de îmbrăcăminte -încălțăminte , dar doresc sa-i schimb destinația , să fac ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)