avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord asociație proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord asociație proprietari

Dețin un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am avut un magazin de îmbrăcăminte -încălțăminte , dar doresc sa-i schimb destinația , să fac alimentație publică, o linie autoservire . Este necesar acordul asociației ? Acordul vecinilor ? Menționez că acesta este spatiu comercial din construcția blocului, nu a fost transformat din apartament de locuit-în sp.comercial.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:17, 21 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este spatiu comercial din proiect nu mai este necesar acordul asociatiei de proprietari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, una este sa vinzi haine, alta este sa să fac alimentație publică, o linie autoservire - dvs realizati acest lucru? Eu cred ca nu o sa va autorizeze cei in drept fara acordul as. prop. fara indeplinirea a un milion de aprobari. Dvs. cu linia de autoservire la parter, cu mirosuri de mancare, cu tot felul de utilaje, compresoare, lazi frigorifice, hote, etc. Credeti ca celor de deasupra o sa le convina toate astea. O sa le convina acele zgomote produse de masinile de aprovizionare la ore matinale? Ma indoiesc, dar incercati !

@ynocentta,
Eu am vrut sa schimb destinatia unui spatiu (mercerie) - ace, brice si cate altele, intr-un spatiu gen atelier de reparat burlane din tabla....
Am rugamintea sa nu mai dati raspunsuri dintr-astea din avion, ca:
Daca este spatiu comercial din proiect nu mai este necesar acordul asociatiei de proprietari
Dar poate vreau sa transform spatiul in discoteca populara, se poate fara acordul as. prop.?
Domnule Adam Grecu, sunt foarte multe spații comerciale la parter de bloc cu destinația alimentație publică: restaurante, cofetarii, patiserii...; eu am întrebat dacă este nevoie de acordul asociației, atât !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, doamna, o sa va trebuiasca, macar ca acest lucru va va fi inmpus de autoritati.

Va intreb asa de amorul artei: dvs. ati putea sa traiti in conditii omenesti in daca din intamplare ati locui la et. 1 si la parter ar functiona un restaurant, o carciuma, o linie dintr-asta pe care dvs. vreti sa o infiintati acolo?
Toate smecheriile astea cu schimbatul destinatiei spatiului comercial original (magazin de mobila, papetarie, farmacie) - deci spatii care nu implica nush ce zgomote din interior cat si din exterior, mirosuri si alte alea, care fac viata proprietarilor un calvar - s-au facut cu aprobarea tacita a autoritatilor. Daca spun aprobarea tacita, asa o fi fost, nu vorbesc ca cei implicati - patronii au cerut si imediat li s-a si aprobat... Cred ca stiti la ce ma refer, da? La "cotizatii" ma refer, ca obiceiurile astea proaste ne-au patruns in sange si oase...
Ei, acum, macar pentru o vreme si autoritatile au inceput sa se mai teama pentru scaunul lor caldut de pe la primarii, urbanism, directii de sanatate publica, mediu.
Eu cam atat am avut de spus, nu mai intind pelteaua.
Vă răspund așa, tot de "amorul artei": da, pot să trăiesc la etajul 1 , chiar dacă la parterul blocului funcționează un restaurant, cofetărie , cârciumă..., NUMAI dacă proprietarul a înlăturat aceste aspecte pe care le enumerați dumneavoastră : miros,zgomot și "alte alea" ! În orașul meu sunt multe cofetarii, patiserii, restaurante, la parter de bloc, și funcționează legal, și fără mirosuri, zgomote și "alte alea" !

Alte discuții în legătură

Buna ziua la parterul blocului in care locuiesc , in bucuresti ... Chris CRISTINA Chris CRISTINA Buna ziua La parterul blocului in care locuiesc , in Bucuresti , sector 2 se afla un spatiu comercial este prevazut astfel din constructie .Din nefericire ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui spatiu camercial Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial(a fost spatiu comercial de la ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comercial parter bloc catalinoctavian catalinoctavian Buna ziua, La parterul blocului unde locuiesc a functionat o alimentara ,ulterior acesta inchizandu-se. Parterul blocului este din constructie prevazut cu ... (vezi toată discuția)