avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua La parterul blocului in care locuiesc , in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua La parterul blocului in care locuiesc , in Bucuresti ...

Buna ziua
La parterul blocului in care locuiesc , in Bucuresti , sector 2 se afla un spatiu comercial este prevazut astfel din constructie .Din nefericire pentru noi la parterulunui bloc de locuinte s-a deschis un bar/terasa . Pe langa zgomotul de la terasa si din interior , eu locuiesc la etajul 1, a mai aparut si mirosul insuportabil de mancare (mici, peste, ceafa porc toate la gratar). Comerciantul are hota si o instalatie care trebuie sa duca mirosul pe bloc , insa acesta ori nu este functionala , ori nu este folosita . Eu am discutat cu el , dar nu ajung la nici o rezolvare . Va rog mult sa ma ajutati si sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie ca sa rezolve aceasta problema. Nu pot deschide geamurile , mirosul este insuportabil. Va multumesc foarte mult si astept raspunsul DVS.
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 22:06, 14 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data, DJSP si Agentia teritoriala pentru mediu. La primarie puteti afla daca pentru autorizatia de functionare a barului/ terasei s-a obtinut acceptul asociatiei de locatari/ locatarilor.
Buna seara ,
in legatura cu acceptul asociatiei de locatari mi s-a spus ca nu este nevoie de acest acord pentru ca spatiul de la parterul blocului este din constructie prevazut ca si spatiu comercial. Din pacate pentru noi am inteles ca nu putem sa influentam deschiderea unui bar/terasa la parterul unui bloc de locuinte .
Pe terasa barului pot sa incapa usor cca 50 de persoane va imaginati ce nivel de zgomot induram .
E strigator la cer si nu putem face nimic pentru ca ni s-a spus ca este un spatiu comercial din constructie .
Daca Dvs. cunosteti cum putem sa stopam aceasta activitate v-am ramane recunoscatori :).
Asociatia de locatari nu m-a ajutat cu nimic din pacate ...
O sa sesizez Directia Judeteana de sanatate Publica in legatura cu mirosul greu de suportat.
Seara buna
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
Chris CRISTINA, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si sa solicitati insantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii pentru masurarea nivelului de zgomot si vibratii, respectiv o expertiza medicala pentru aprecierea disconfortului creat de mirosuri si nivelul de poluare cu gaze la cos.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie!!! Spatiu comercial nu este totuna cu spatiul pentru alimentatie publica. In spatiu comercial pot functiona magazine, banci, farmacii s.a.m.d. Pentru alimentatie publica trebuie mai multe avize si cred ca si autorizatie pentru schimbare destinatie... Era din constructie carciuma, sau era altceva?
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2023
DinuX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , nu stiu ce era din constructie , Blocul este de pe vremea lui Ceausescu ma indoiesc ca a fost construit ca fiind carciuma . A fost magazin de haine, magazin alimentar si dupa acesta terasa/bar/restaurant . Eu cand m-am multat aici acum 14 ani era magazin de haine , peste noapte m-am trezit ca este bar/restaurant si terasa . De mai mult de zece ani chiar 12 ani , ne chinuim astfel . Mi s-a spus tocmai pentru ca este spatiu comercial noi nu avem nici o putere sa influentam nimic . Daca ma pueti sfatui cum sa fac va rog sa imi spuneti . Cei de la primarie spun ca daca e spatiu comercial asta e .....trebuie sa suportam. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Acord asociație proprietari danaddm38 danaddm38 Dețin un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am avut un magazin de îmbrăcăminte -încălțăminte , dar doresc sa-i schimb destinația , să fac ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui spatiu camercial Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial(a fost spatiu comercial de la ... (vezi toată discuția)
Accept infintare restaurant parterul blocului. niccu niccu Buna ziua, Locatarul de la etajul unu nu-si da acceptul pt. infintarea unei firme-restaurant- la parterul de sub apartamentul sau. Se poate infiinta sau ... (vezi toată discuția)