avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cerere suspendare CIM crestere copil...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cerere suspendare CIM crestere copil...

Buna ziua,

Daca avem o salariata care astazi 06.09.2021 este ultima zi de concediu medical (120 zile ) prenatal si postnatal, ea ar trebuii sa depuna cererea de suspendare a CIM cu certificatul de nastere al copilului la angajator incepanda cu data de maine 07.09.2021 nu? ca sa poata depune dosarul pentru indemnizatie nu?

Ce se intampla in cazut in care ea depune cererea de suspendare a CIM intarziata ?...Se poate asa ceva?...Care sunt consecintele ? Eu ca angajator ce am de facut? Cu zilele in care ramane descoperit CIM ce se intampla?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 7 Septembrie 2021
Cerere de suspendare pentru intrare in c.c.c. cu data de 08.09.2021 trebuie depusa cel tarziu maine , insa actele pentru CCC se pot depune in teremne de 60 de zile lucrataoare de la data terminarii concediului de maternitate.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

Și dacă salariata nu depune cererea de suspendare a cim la timp ce se întâmplă?...
Nu poate intra in CCC ,va trebui sa revina la munca.
Practic ramane descoperita , si daca nu revine la munca?...este absent nemotivat nu? daca nu spune nimic salariata....
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
ionela11, utilizator
Dar sunt 120 de zile de concediu de maternitate sau 126 de zile?

Alte discuții în legătură

Continuare concediu prenatal cu concediu medical?? n_aly_e n_aly_e Se poate ca la sfarsitul celor 126 de zile de concediu prenatal platite de firma angajatoare, angajatul sa aduca un concediu medical de 14 zile pentru ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu 126 zile pre si postnatal????? liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA!! VA ROG SA-MI OFERITI O SOULTIE CU PRIVIRE LA: AM OPREART SUSPENDAREA CIM UNEI PERSOANE CARE A EFECTUAT CELE 42 ZILE OBLIGATORIU POSTNATAL, DAR NU ... (vezi toată discuția)
Prenatal si cic andyc76 andyc76 Buna ziua. As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in ... (vezi toată discuția)