avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In urma unor situatii deloc placute am decis ca e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In urma unor situatii deloc placute am decis ca e timpul sa divortez, ...

In urma unor situatii deloc placute am decis ca e timpul sa divortez, insa sotul nu vrea sa facem partajul.Mai mult, nu s- a implicat in cresterea si educarea fiicei noastre de 17 ani, material sau moral , pana recent cand i-am comunicat ca vreau sa divortez. Din pacate fiica mea ma acuza de faptul ca eu sunt responsabila de esecul casniciei, iar tensiunea din casa este de nesuportat. Ce efecte juridice vor fi daca plec cu chirie in alta parte.? Trebuie sa inaintez actiunea de divort in instanta mai intai ? Fiica mea doreste sa ramana cu tatal. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:51, 6 Septembrie 2021
Puteti pleca oricand va doriti Casatoria o puteti desface de comun acord la notar sau in instanta. Daca va doriti ca pronuntarea divortului sa fie facuta din culpa sotului va trebui sa aveti probe in acest sens.

Culpa in desfacerea casatoriei nu are nicio influenta in privinta partajului. Partajul va fi facut fie 50-50% (prezumtie legala), fie conform cotelor aferente veniturilor (daca vreunul dintre soti solicita acest lucru, urmand sa o si dovedeasca prin probele administrate in fata instantei).

Copila daca va ramane cu tatal va trebui sa ii platiti pensie de intretinere pana la majorat sau cel mai tarziu 26 ani daca isi va contnua studiile superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de sot dupa 30 ani de casatorie Dehlayana Dehlayana Buna ziua, Am urmatorul caz:dupa 33 de ani de casatorie, doresc sa interntez divort de sot.Avem 2 copii majori, un apartament, o masina si ceva bani in ... (vezi toată discuția)
Adulter gabriel-dorin gabriel-dorin sotia mea vrea sa divorteze si ma acuza de adulter,pe buna dreptate.va rog mult sa-mi spuneti ce atrage dupa sine acest motiv de divort?mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)