avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriat spatiu, dar nu are toate actele in regula. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriat spatiu, dar nu are toate actele in regula. Buna, am ...

Inchiriat spatiu, dar nu are toate actele in regula.
Buna, am inchiriat un spatiu pentru a desfasura o activitate comerciala (este parter, intrare din strada, rampa, etc). Eu deschid un cabinet de dermato-cosmetica, proceduri, epilat etc.
In obtinerea tuturor autorizatiilor, am descoperit ca proprietarul nu are in acte toate modificarile interioare inregistrate (nici modificarile de ziduri, nici ce a alipit din scara blocului). Nu stiu ce sa fac in acest punct. Am cheltuit enorm in vopsit, renovat, pus tarkett peste tot, schimbat geamuri. Ce se poate face in acest punct? Ma intereseaza mai ales pentru bucata de bloc (2-3 metri mp) alipita din scara/holul blocului. Era un hol de trecere doar catre apartamentul lui si a pus in fata o alta usa, 2 metri mai incolo, ulterior mutand cu totul usa intrarii in apartamentul lui. Neoficial in acte. De foarte multi ani. Cand am inchiriat, in contractul inregistrat oficial figureaza schita noului spatiu si nimeni nu a intrebat de unde vine acest spatiu...
Buna ziua,

Sa inteleg ca nu veti obtine autorizatiile ca urmare a faptului ca modificarile nu sunt legale? din cate imi amintesc, la dsp cel putin se depune planul/schita releveu a apartamentului, insa, sunt situatii in care nu vin sa verifice realitatea faptica. Practic ii intereseaza mai mult sa fie respectate normele lor interne de siguranta publica, culoar de iesire, intrare separat, intrare separata a materialelor fata de clienti etc. In ceea ce priveste intrarea in legalitate pentru modificarile efectuate, daca proprietarul este de acord, se poate realiza, insa e nevoie de un memoriu tehnic,plan releveu nou etc.

In masura in care nu se rezolva situatia de nicio maniera, daca in contract se prevede ce activitate va fi desfasurata de catre dumneavoastra si urmare a faptului ca apartamentul nu va putea fi folosit conform destinatiei, se poate rezilia contractului iar in functie de prevederile contractuale, se pot solicita sumele investite.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Va multumesc mult. Planul schita al spatiului este depus, conditiile sunt respectate, fluxurile de intrare si salubritatea deseurilor etc, dar planul-schita real nu corespunde cu ce are in acte persoana respectiva. Momentan nu s-a pus problema de a nu primi autorizatiile, dar se gandesc la acest lucru.
Un inginer cadastrist va poate ajuta cu o schita conforma cu realitatea si eventual poate fi depusa aceasta in vederea obtinerii autorizatiilor, nu cred ca se va solicita schita purtand viza OCPI, care sa ateste ca aceste modificari au fost inregistrate in CF.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie renovare apartament in bloc din 1987 Vladanton Vladanton Buna ziua. Renovez un apartament intr-un bloc din \'87. Renovarea presupune printre altele schimbarea instalatiei electrice. Pentru asta au fost taiate ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol ... Eugen000 Eugen000 Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol conform actelor de proprietate. Apartamentul l-am luat anul trecut și când am studiat ... (vezi toată discuția)
Bună seara. problema mea se prezintă astfel. in urmă cu o ... Ovidiu68 Ovidiu68 Bună seara. Problema mea se prezintă astfel. In urmă cu o lună jumate am închiriat un spațiu care a fost laborator de patiserie din 2019 (după sigla ... (vezi toată discuția)