avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc intr-o casa oferita ca locuita de seviciu, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr-o casa oferita ca locuita de seviciu, casa este ...

Locuiesc intr-o casa oferita ca locuita de seviciu, casa este in prorietatea Firmei la care lucrez nu am semnat nici un contract de inchiriere.
As dori sa stiu cum se procedeaza in cazl lin care imi sunt imputate cheltuieli legate de reparatia unei conducte sparte, repsectiv alimentarea cu apa care este in pamant intre ceasul de citire si casa .
nu este aceasta situatie in responsabilitatea proprietarului casei?
Pot sau nu pot combate acest subiect si cu ce argumente?
Multumesc anticipat celor care vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:26, 8 Septembrie 2021
1.Puteti combate prin argumentele legale oferite de art. 1788 din codul civil (locatorul este firma) :
SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 1788

Sarcina reparaţiilor

(1) Locatorul este obligat să efectueze toate reparaţiile care sunt necesare pentru a menţine bunul în stare corespunzătoare de întrebuinţare pe toată durata locaţiunii, conform destinaţiei stabilite potrivit Art. 1799.
(2) Sunt în sarcina locatarului reparaţiile locative, a căror necesitate rezultă din folosinţa obişnuită a bunului.
[ link extern ]

Spargerea tevii respective, in pamint, nu e din"folosinta obisnuita a bunului".

2. Puteti argumenta si altfel, cel care cere ca dvs. sa platiti acea reparatie sa va prezinte temeiul legal in care face acea cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias spatiu comercial aurora 13 aurora 13 Buna seara, Va rog indrumati ma ce anume am de facut in cazul in care am inchiriat un spatiu comercial de o luna de zile si acum o saptamana a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Infiltratii de apa planseu, somatie reparare grigorehoratiu20000 grigorehoratiu20000 Buna as vrea si eu sa ma lamuresc cu o problema De curand ma m mutat cu familia in chirie eu sotia si fetita noastra de 6 luni .Zilele acestea am avut o ... (vezi toată discuția)
Mașina de spălat s-a stricat și trebuie înlocuită - cine trebuie s-o cumpere, proprietarul sau chiriașul? radu elefterescu radu elefterescu Buna ziua,am inchiriat un ap.pe o perioada mai lunga si in al patrulea an de inchiriere se stricamasina de spalat si trebuie schimbata,cine plateste ... (vezi toată discuția)