Trebuie sa ma deplasez in interes de serviciu la o manifestare unde se cere test Covid nu mai vechi de 72 ore. Angajatorul nu vrea sa preia costul testului. Care este solutia? (In afara de cea ca eu sa platesc din buzunarul propriu.)
In ce baza?
ITM-ul zice ca singura cale este sa merg in instanta.
Mentionez ca testul nu l-am facut, deci nu pot cere plata sa.
Sa refuz a merge la respectiva manifestare ar fi motiv pt. angajator sa mi-o bage pe aia cu neindeplinirea sarcinilor de servici. (Si sigur asta va si face, abia asteapta.)
Totusi nu vad de ce as plati din buzunarul propriu testul.
Nu exista nici o reglementare privind cine plateste un asemenea test cand angajatorul dispune participarea angajatului (fie direct, fie ca face parte din atributiile de serviciu) la ceva (manifestatie, conferinta, sedinta, etc.) unde conditia participarii este detinerea unui asemenea test?
Ma gandesc ca nu sunt singurul in situatia asta si ca nu este rezonabil sa se ceara angajatului sa plateasca tot la 3 zile cate un test de 350 RON. Cum s-a reglementat aceasta situatie?
Pana la urma cei care au organizat manifestatia au testat pe toata lumea. Pe participantii care nu erau acolo in interes de serviciu contra cost si pe cei in interes de serviciu gratuit.