avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Test covid neplatit de angajator
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Test covid neplatit de angajator

Lucrez la filiala unei asociatii culturale si in fiecare an participam (eu si membrii) la o manifestare culturala, organizata de forul superior. Eu organizez deplasarea membrilor si participarea lor. Anul acesta la acea manifestare s-a impus (de catre forul superior) ca conditie pt. participare ca persoana sa fie vaccinata, sa prezinte dovada imunizarii sau sa prezinte un test Covid negativ nu mai vechi de 72 ore.

Eu ca angajata nu ma deplasez din distractie, este jobul meu.
Nefiind vaccinata si nici imunizata, am intrebat daca se deconteaza testul. Raspunsul a fost ca nu.

Ce prevede legea? Platesc din buzunarul propriu desi deplasarea este sarcina de servici?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:00, 12 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul dvs. testul se plateste de catre angajator. Testul este obligatoriu pentru a putea participa la manifestarea respectiva.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_581...
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

test covid-19 la revenirea la muncă, pe cheltuiala mea Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna! Vreau sa plec in concediu la mare săptămâna viitoare,la întoarcere mi-a spus șeful meu să-mi fac testul ptr covid-19,pe cheltuiala mea. Sunt ... (vezi toată discuția)
Test covid, refuz de plata a angajatorului Radu Palu Radu Palu Trebuie sa ma deplasez in interes de serviciu la o manifestare unde se cere test Covid nu mai vechi de 72 ore. Angajatorul nu vrea sa preia costul testului. ... (vezi toată discuția)
Instruire ssm, su, stivuitorist, macaragiu Gepetto25 Gepetto25 Buna seara, se poate o parere cu privire la urmatoarele nelamuriri: - cum efectuez instruirea SSM, SU din moment ce sunt si salariati nevaccinati? - cum ... (vezi toată discuția)