avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Ce pot face daca angajatorul nu imi aproba ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Ce pot face daca angajatorul nu imi aproba o zi de ...

Buna ziua! Ce pot face daca angajatorul nu imi aproba o zi de concediu pentru a merge la medic desi il anunt cu 15 zile inainte?
Cel mai recent răspuns: Violeta Zaharia , utilizator 12:18, 21 Septembrie 2021
Buna ziua,
Angajatorul nu este obligat sa acorde concediu de odihna daca acesta se efectueaza in afara perioadei stabilite la sfarsitul anului anterior, dar pentru rezolvarea unor situatii personale puteti solicita concediu fara plata.
O zi buna.
Multumesc pentru raspuns. Angajatorul meu nu respecta legislatia muncii in ceea ce priveste concediul de odihna, nu acorda concediu fara plata, nu vrea sa semneze nici o cerere de concediu, nici macar pentru cele 5 zile programate pe care ni le acorda anual. Daca fac vreo reclamatie imi pierd locul de munca. Nu stiu cum sa procedez.
De unde stiti ca daca faceti reclamatie va pierdeti locul de munca?
Am fost avertizata, verbal; nu voi fi concediata, voi fi disponibilizata.
Disponibilizare sau concediere cam aceleași lucru înseamnă.

Lucrați in sectorul privat sau bugetar?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna yuhu yuhu Lucrez la o institutie invatamant de stat, care are un regulament intern (s-a dat o decizie in care este stabilita perioada de concedii de odihna in perioada ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare versus concediu odihna adrianacali adrianacali 1. Am acumulat foarte multe ore suplimentare care nu au putut fi recuperate in ultimele 18 luni. Exista vreo modalitate de a-mi fi platite? 2. Desi am foarte ... (vezi toată discuția)