fratele meu dupa nasterea copilului a facut dosar de insertie punctul doi cu drept de munca iar dupa doua luni a inceput sa primeasca bani. acum dupa doi ani si trei luni i sau stopat banii si a primit o instiintare cum ca trebuie sa dea banii inapoi deoarece patronul firmei (de constructii din mizil-prahova) dupa ce fratele a introdus doasarul la cca. o luna ia desfacut contractul de munca platind angajatii la negru,momentan fratele este iar angajat deoarece in urma cu doua luni ia trebuit o adeverinta pentru a duce copilul la spital si a trebuit angajat. in urma instiintarii ca trebuie sa returneze 1700 lei ptr. doi ani in urma si solicitand informatii de la patron pentru aceasta speta acesta la aburit, la evitat iar recent la vizitat acasa si la amenintat ca il va da afara , ca va pune baietii sa-l bata ca vor ramane multi fara servici, ca el nu are nevoie de controale, etc.si cat bine ia facut...iar fratele sa nu-i faca rau. as vrea sa stiu daca patronul avea voie sa-i desfaca contractul de munca in acea perioada si eventual un sfat obiectiv, ce mai poate face fratel meu in situatia asta deoarece este nevoias,singurul salariat in familie cu sotie si doi copii mici iar banii de returnat nu sunt deloc de neglijat, amenintat cu darea afara de la munca fiind intr-o zona unde-ti gasesti greu de munca si partonul fiind foarte influent. mltumesc.
Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție .
Cam greu de dat o solutie ..... ar trebui contestata decizia de impunere si chemat in garantie angajatorul , intrucat trebuia sa-l anunte ca a incetat c.i.m.
va multumesc, nu inteleg dece e greu de dat o solutie cand legea ar trebui sa fie clara pentru toata lumea, inclusiv pentru patroni. ok. unde,cum ar trebui facuta contestatia deciziei de impunere? cine il va chema pe angajator si ce va putea rezolva referitor la plata a 17000 lei ? (am gresit suma mai sus, fiind vorba de o suta saptezeci milioane vechi ! )sa inteleg ca itm-ul nu are nici o treaba?doar ca avea oameni la negru si asta nu ajuta cu nimic in solutionarea cauzei ?ce sanse ar avea daca apeleaza la un avocat? daca fratele meu ar fi stiut ca nu mai are contract de munca ar fi anuntat si nu s-ar fi ajuns aici dupa atata timp. va rog, dati-i o solutie, nu are de unde da atatia bani inapoi fiind pe cale sa ramana si fara munca.