avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare ITM - salarii la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare ITM - salarii la negru

Buna ziua,

In cazul in care angajatul unei firme denunta firma in cauza pentru acordarea salariului la negru, angajatul este pasibil de vreo amenda?
Unde se poate face o astfel de sesizare si ce dovezi sunt necesare?

Multumesc
angajatul nu este pasibil de nicio amenda...doar este o sesizare...sesizarea se face la ITM din raza in care isi desfasoara activitatea societatea! ca dovezi...este mai greu sa aduceti in acest sens....
Nu este greu sa dovediti , daca chiar dvs ati fost un astfel de salariat la `negru` si daca cunoasteti astfel de cazuri, faceti sesizare la ITM, spuneti care sunt ce care lucreaza fara forme legale iar inspectorul ITM va merge in control, poate chiar pe tura in care se afla acei salariati. Va cere partonului actele de angajare... daca nu exista, va plati amenda destul de mare, iar dvs nu veti pati nimic, pentru simpla sesizare.
La multe magazine, mai ales de cartier, jumatate de vanzatoare nu au carnet de munca... Cei de la ITM mai inchid ochii, si deschid sacosa....dar daca este sesizare.... trebuie sa ia masuri..
Acum pe timp de criza la bugetul statului, chiar ITM ul poate sa va multumeasca .. ca se aduna ceva bani, la buget daca patronii ar plati pentru salariile lucratorilor, taxele la stat...
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
salariul la negru.....sa fie mai explicit...pentru ca poti ca in CIM sa ai un salariu de 50 lei de ex....si patronul sa-ti dea 80 lei, diferenta de 30 fiind considerata la negru....la acest caz va referiti sau la negru in sensul ca si munca se desfasoara fara a avea un CIM?...fiti mai exact pentru ca riscam sa dam niste sfaturi juridice diferite pe acelasi subiect....multumesc!
o parte din bani sunt trecuti pe cartea de munca si o parte sunt dati la negru.
Multumesc
atunci acest lucru din punctul meu de vedere nu aveti cum sa-l dovediti..exact ceea ce spuneam la inceputul topicului...se pare ca am inteles bine....

Alte discuții în legătură

Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de munca de 2 ore desi serviciile prestate sunt de 16 ore . madalinstan madalinstan Buna ziua , Lucrez intr-un restaurant si vor sa imi faca contract de munca pentru doua ore desi eu lucrez 16 ore . una cu una ( una lucrez , una libera) . ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu beneficiaza de contract de munca. regclener regclener In timpul facultatii am decis sa ma angajez. M`am angajat, lucrez la aceasta firma de aproximativ 3 ani de zile. Anul trecut mi`am facut un card..... la care ... (vezi toată discuția)