avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune, colet cu plata ramburs
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune, colet cu plata ramburs

Buna ziua.
Problema sta in felul urmator: de pe un site de licitatii online, am incercat sa achizitionez un produs electronic fiind "constrans" de faptul ca acel aparat nu se mai gaseste in magazine. Am licitat, am luat legatura prin e-mail cu vanzatorul prin care ne-am inteles asupra modalitatii de livrare si asupra pretului, mai exact prin Posta Romana cu plata ramburs si suma de 850 lei. Toate bune si frumoase... pana cand soseste coletul. Il ridic de la posta, platesc rambursul dar cand ajung acasa si deschid coletul... stupoare : :O #-o Inauntru se afla cu totul altceva, mai exact niste carpe. Pe colet si pe aviz am numele expeditorului (care corespunde si cu adresa de mail pe care am comunicat) dar si adresa exacta. Pe avizul de insotire care este completat de el, la rubrica in care se trece continutul coletului, e completat cu ce ar trebui sa se afle in colet (aparatul respectiv)
Din alte surse am aflat ca numele este real si chiar locuieste la adresa respectiva. Nu am luat inca legatura cu persoana respectiva desi am numarul lui de telefon.
Ce pot face in acest caz si cum procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
andutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:14, 23 Ianuarie 2010
Se vede treaba ca ati luat o frumoasa teapa. Macar ati avut martori cand ati deschis coletul si ati constatat ce se afla inauntru? Ca altfel nici nu vad um ati putea demonstra inselaciunea, iar expeditorul este acoperit prin aceea ca v-a expediat coletul pentru care ati platit.
Nu inteleg de ce oamenii inca nu au realizat ca aceste licitatii online se lasa aproape intotdeauna cu tepe. Pana si strainii au aflat asta, dupa ce au fost trasi in piept.
Asigurati-va ca puteti proba cele sustinute , si depuneti plangere pentru inselaciune. Poate ca omul a mai procedat asa si are deja cazier, cine stie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
Identificati persoana care administreaza site-ul si specificati ca veti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.Odata depusa, nu mai poate fi retrasa .
In caz ca refuza sa va restituie sume de bani platita , dati curs acestui mod de sesizare a organelor judiciare.
Da, am martori care au asistat la deschiderea coletului. Pe aviz scrie foarte clar ce ar fi trebuit sa contina.
Unde e cel mai indicat sa fac plangerea?

Stoica Ioana a scris:

Identificati persoana care administreaza site-ul si specificati ca veti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.Odata depusa, nu mai poate fi retrasa .
In caz ca refuza sa va restituie sume de bani platita , dati curs acestui mod de sesizare a organelor judiciare.


Site-ul e doar intermediar, deci nu prea cred ca ii intereseaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
andutz, utilizator
Incepeti cu o declaratie la politie,

;)
Mergeti la politie si depuneti plangerea penala.
Este foarte posibil sa nu fiti singurul pagubit.
Din ce spuneti oricum ati avut martori la deschiderea coletului iar daca mai exista si alti pagubiti activitatea respectivilor se apropie de sfarsit.

Parerea mea este ca in astfel de situatii sa desfaceti coletul pe loc in fata celui de la care il primiti.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau frauda ?!? tabooo tabooo Tin sa mentionez ca sunt utilizatorul siteului de licitatii binecunosctu okazii iar de curand am licitat pentru un telefon. Toate bune si frumoase pana cand am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters144818 ContSters144818 Am si eu o intrebare.Am comandat pe okazii.ro un telefon lg ku990 de nota 10 spunea in anunt....avea 30 de calificative 100% pozitive mi s-a parut de ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)