avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am nevoie de o indrumare deoarece am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am nevoie de o indrumare deoarece am intrebat deja ...

Buna ziua, am nevoie de o indrumare deoarece am intrebat deja 6 notari si nimeni nu mi-a dat un raspuns clar. Situatia e asa: in urma decesului tatalui meu s-a dezbatut succesiunea si s-a facut un act numit Tranzactie in care sunt eu mama si sora mea, in care se arata cotele dupa care impartim bunurile (apartament si pamant).
Eu cu mama vrem sa vindem apartamentul (sora mea, in Tranzactie a cedat partea ei fara nicio sulta) .
Notarul ce a facut actul spune ca mai e necesar un partaj final. Dar alt notar spune ca in cadastru si extrasul de carte funciara nu figureaza si sora mea. Pentru unii notari ar fi solutia ca sora mea sa vina sa incheiem partajul final dar ei nu inteleg de ce ea nu apare in cartea funciara. Daca ma puteti ajuta cu o lamurire cu o sugestie. Intrebarea ar fi ce trebuie sa fac sa putem vinde apartamentul.Va multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
BiancaN22, utilizator
Cel mai recent răspuns: BiancaN22 , utilizator 16:15, 11 Septembrie 2021
Acea tranzacție s-a făcut în instanță?
Nu. S-a facut la notar.

raluk0207 a scris:

Acea tranzacție s-a făcut în instanță?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act partaj in urma divortului doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 convenind ca partajul sa se faca pe cale amiabila pe din doua Mentionez ca fostul meu sot locuieste in casa cu noua sotie si fiul lor fara ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Partajul nu a fost redactat corect fabridiana fabridiana am mai postat pe forum problema cu parintii mei care au facut partajul dar am ajuns la concluzia ca nu a fost redactat corect,prin urmare mama mea figureaza in ... (vezi toată discuția)