Am divortat in 2006 convenind ca partajul sa se faca pe cale amiabila pe din doua Mentionez ca fostul meu sot locuieste in casa cu noua sotie si fiul lor fara ca eu sa le cer nimic in schimb..
Am cerut un extras CF de informare dorind sa fac o imputernicire fiului meu in cazul ca se iveste un cumparator dar notarul imi spune ca trebuie facut un act care sa sisteze comunitatea de bunuri pe care sa ma intabulez separat intrucat apartamentul figureaza inca ca bun comun.E obligatoriu de facut recunoasterea de cote ce revin fiecaruia in urma divortului?
In cazul in care partajul nu a fost facut in forma autentica la notar sau printr-o tranzactie in instanta, este necesar in acest moment sa initiati partajarea bunului detinut in comun.
Puteti apela la procedura medierii in urma careia sa semnati un acord de mediere care sa cuprinda partajul bunului repectiv precum si eventualele sulte pe care vi le datorati.
Acordul poate fi consfintit de catre instanta sau se poate autentifica la notariat intr-o forma care sa cuprinda tranzactia dintre parti. Apoi faceti toate demersurile de modificare rol fiscal, carte funciara.
Pt a putea vinde la acest moment imobilul este necesar ca acest lucru sa se faca de catre ambii proprietari, adica sa fiti de acord atat dvs cat si fostul sot.
Daca nu este de acord nu veti putea vinde, ci va trebui facut partajul.
Partaj la divort
Robertx
Buna ziua, la divort partajul este obligatoriu daca exista vreun bun imobil (ex: o garsoniera) ?
De exemplu daca divortul se face amiabil, se face ... (vezi toată discuția)