avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va solicit ajutorul în următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va solicit ajutorul în următoarea problema: o persoana ...

Buna ziua!
Va solicit ajutorul în următoarea problema: o persoana moștenește in timpul căsătoriei, după decesul părinților, printr-o sentință civilă, o casa. Soțul moștenitoarei nu este trecut în acea sentința. Ei doresc sa faca un act cu uzufruct viager unei alte persoane deoarece nu au copii, pentru a avea grija de bătrânețile lor. Cum pot proceda ei că în acel act sa fie trecuți ambii soți? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:22, 12 Septembrie 2021
În primul rand, soțul nici nu avea ce sa caute în acea sentința civila, pentru ca bunurile dobândite prin moștenire sunt bunuri proprii.
În al doilea rand, se poate încheia un contract de donație cu rezerva uzufructului viager pentru soția proprietar și în același contract sa constituie un drept de uzufruct viager și în favoarea soțului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct al sotului casiba casiba Buna ziua! La data constituirii dreptului de uzufruct uzufructuarul era casatorit. Dupa decesul lui sotia mai are drept de uzufruct? (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)