Buna,am si eu o intrebare daca vrea cineva sa ma ajute ca un raspuns m-as bucura tare mult.Am p vechime de aproape 3 ani pe cartea de munca si acum 9 luni am intrat in somaj.In 13 decembrie s-au incheiat cele 9 luni si am gasit un loc de munca unde imi poate face angajarea doar din 3 ianuarie.Eu as fi vrut tare mult sa am continuitate pe cartea de munca insa nu s-a putut........intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate in a face un contract cu casa de pensii pt a platii cele 2 sapt de intrerupere de pe cartea de munca ?Daca nu poate ma sfatuiti cum sa fac!va multumesc:O
Contractul cu casa de pensii nu face altceva decat va confera recunoasterea perioadei de contributie ca vechime in munca la iesirea la pensie. Acest contract si implicit stagiile de cotizare independenta, nu se trece in carnetul de munca.
Asa cum v-a indrumat ctynn ar trebui sa mergeti la AJOFM pentru ca, fiind in somaj din 2009 aveti dreptul la 9+3 luni,aveti continuitate,si sa solicitati suspendarea acordarii indemnizatiei de somaj urmare a incadrarii in munca.
Cele 3 luni acordate in plus sunt conform art 1 alin 2 din Ordonanta de urgenta nr. 28 din 2009.
Multumesc pt raspuns,mai este ceva............eu am fost saptamana aceasta la somaj si am predat carnetul si mi-a inchis dosarul spunandu-mi sa merg dupa 1 februarie sa-mi ridic cartea de munca...............!Eu acum mai pot solicita cele trei luni de prelungire?Nu e tarziu?Daca angajare de face cu data de 3 ianuarie,eu cand trebuie sa anunt la somaj reincadrarea in munca?Ideea era ca eu as vrea sa raman insarcinata si pt asta imi trebuia sa am acea continuitate!multumesc tare mult de sfaturi!