avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cu casa de pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cu casa de pensii

Buna,am si eu o intrebare daca vrea cineva sa ma ajute ca un raspuns m-as bucura tare mult.Am p vechime de aproape 3 ani pe cartea de munca si acum 9 luni am intrat in somaj.In 13 decembrie s-au incheiat cele 9 luni si am gasit un loc de munca unde imi poate face angajarea doar din 3 ianuarie.Eu as fi vrut tare mult sa am continuitate pe cartea de munca insa nu s-a putut........intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate in a face un contract cu casa de pensii pt a platii cele 2 sapt de intrerupere de pe cartea de munca ?Daca nu poate ma sfatuiti cum sa fac!va multumesc:O
Cel mai recent răspuns: anared , utilizator 20:04, 10 Ianuarie 2010
Contractul cu casa de pensii nu face altceva decat va confera recunoasterea perioadei de contributie ca vechime in munca la iesirea la pensie. Acest contract si implicit stagiile de cotizare independenta, nu se trece in carnetul de munca.
daca in 2009 erati in somaj ! mai adaugati inca 3 luni
cred ca in 13.01.2010 trebuie sa mergeti sa vizati carnetul !!!
Asa cum v-a indrumat ctynn ar trebui sa mergeti la AJOFM pentru ca, fiind in somaj din 2009 aveti dreptul la 9+3 luni,aveti continuitate,si sa solicitati suspendarea acordarii indemnizatiei de somaj urmare a incadrarii in munca.

Cele 3 luni acordate in plus sunt conform art 1 alin 2 din Ordonanta de urgenta nr. 28 din 2009.
Multumesc pt raspuns,mai este ceva............eu am fost saptamana aceasta la somaj si am predat carnetul si mi-a inchis dosarul spunandu-mi sa merg dupa 1 februarie sa-mi ridic cartea de munca...............!Eu acum mai pot solicita cele trei luni de prelungire?Nu e tarziu?Daca angajare de face cu data de 3 ianuarie,eu cand trebuie sa anunt la somaj reincadrarea in munca?Ideea era ca eu as vrea sa raman insarcinata si pt asta imi trebuia sa am acea continuitate!multumesc tare mult de sfaturi!
Va multumesc tare mult pt raspuns!o seara placuta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
anared, utilizator

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj este de 9 luni ? palm palm Buna ziua In data de 18 ianuarie am primit si eu somajul si Carnetul De Evidenta. Azi am fost sa puna stampila. Cand am ajuns acasa, m-am uitat la stampila si ... (vezi toată discuția)
Somajul proaspetilor absolventi care au fost disponibilizati ContSters94053 ContSters94053 Buna ziua! Ma bucur mult ca am descoperit acest site si sper sa ma lamuresc cat mai repede. Am absolvit facultatea pe 22.06.2009 si am fost ... (vezi toată discuția)
E normal sa ma foiasca atat? GOLDANGEL GOLDANGEL de la 1 noiembrie am sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.am fost la somaj si mi-au dat un formular sa il completeze de la firmele pe unde am ... (vezi toată discuția)