avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE: Buna ziua, Mama mea in urma cu ceva timp a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE: Buna ziua, Mama mea in urma cu ceva timp a avut un proces pe ...

Buna ziua,

Mama mea in urma cu ceva timp a avut un proces pe rol de mostenire.(casa parinteasca) A dezbatut mostenirea cu nepoatele sale (casa parinteasca a mamei mele). In schimb ele nu au mai dorit parte la casa, la pamant, asa ca conform hotararii judecatoresti are sa le de a o sulta in valoare de 1500 lei. (care in prezent nu au dorit sa o ia) In prezent mama a facut contract de schimb cu un vecin la un teren ; La notariat i sa cerut cumparatorului sa plateasca sulta la notariat. Din ce am citit pe internet am vazut ca asta este practic o siguranta cum ca ar avea dreptul 100 % de propietate (sa o vanda sa faca ce vrea cu ea) sau ma insel? Este o chestie la mijloc ceva, care ii poate face rau mamei in conditiile in care nepoatele pot veni oricand sa ceara terenul/sulta?Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri,

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunici . sandraone sandraone Ma confrunt cu o problema .Un teren din partea buncilor este ramas ca mostenire ,Sunt singura la parinti . Bunica a decedat acum aproape doi ani, bunicul de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)