Am iesit la pensie anticipat la 63 de ani cu pensia redusa cu circa 10%.
In august 2021 am implinit 65 de ani, dar pensia primita in septembrie 2021 a fost tot cea redusa.
1) Pensia primita in septembrie este cea aferenta lunii august 2021?
2) Ar trebui sa primesc pensia integrala in octombrie sau este o greseala a casei de pensii?
Din momentul in care ati implinit varsta de 65 ani, Casa de pensii este obligata sa va emita o noua decizie de pensie de varsta si recalcularea drepturilor si punerea in plata din ziua in care ati implinit 65 ani.
Va recomand sa faceti o cerere catre Casa de pensii sa ii instiintati ca din luna august ati indeplinit conditiile de pensionare pentru limita de varsta si sa respecte prevederile legii. Drepturile de plata vor fi achitate din urma la o data ulterioara.
1. Revin la subiectul acestei discutiei. In 2019 m-am pensionat anticipat. Am primit (in 2o22 - ca urmare a unei petitii) decizia prin care pensia integrala mi se acorda din 26.08.2021, dar am primit pensia integrala doar incepand din 14.01.2022. Pentru a primi diferenta dintre pensia integrala si pensia anticipata pentru perioada 26.08.2021-31.12.2021 am depus o petitie online la casa de pensii pe 14.01.2022. Nu am primit inca raspuns, ce pot va rog sa mai fac ca sa rezolv aceasta situatie? Stiu ca audientele au fost suspendate in pandemie.
2. Decizia pentru acordarea pensiei integrale prevede o suma care este cu 17 Ron mai mare decat valoarea pensiei inscrisa pe fluturasul de pensie. Am mentionat si acest aspect in petitia depusa in 2022. Este ”normala” aceasta diferenta?
Calcul pensie
mihaelasasu
Buna ziua.
Am o nedumerire legata de modul de determinare a varstei de pensionare a tatalui meu si implicit a momentului in care i-a fost aprobat in cele din ... (vezi toată discuția)