Buna ziua!
Este obligatorie inscrierea in cartea funciara a unui drept de uz si servitute in favoarea Enel Distributie? Mentionez ca am dat o declaratie in fata notarului pentru dreptul de uz si servitute in favoarea Enel Distributie dar terenul fiind ipotecat am nevoie de acordul bancii pentru inscrierea la cartea funciara, acord pe care banca il refuza.
Cum pot gestiona aceasta problema? Multumesc.
Declaratia pe care ati dat-o, act unilateral din punct de vedere juridic, nu poate fi considerat un act prin care se constituie o sarcina (cum sunt dreptul de uz si servitute). Pentru asta e nevoie de un contract incheiat intre dvs si Enel Distributie. Deci chiar daca ati primi acordul bancii, nu cred ca ati putea sa intabulati aceste sarcini cata vreme actul nu respecta conditiile de fond pentru incheierea valabila a contractului. (Oricum ar fi, Enel Distributie cere fix degeaba aceste declaratii, cata vreme dreptul de uz si servitute se naste in virtutea unei legi speciale, si se intabuleaza in baza acestor legi). Chiar si asa, puteti cere notarea declaratiei in cartea funciara a imobilului, procedura diferita de inscrierea unor sarcini (pentru care aveti nevoie de acordul bancii), poate asta ii multumeste pe cei de la Enel Distributie si scapati de batai de cap.