avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiective expertiza judiciara topografica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiective expertiza judiciara topografica

Buna ziua! Sunt parte intr-un proces civil in care ma reprezint singur in materia contencios adminostrativ, mai exact anulare autorizatie de construire. Instanta a admis proba cu expertiza topografica si mi-a solicitat sa prezint obiectivele propuse de mine. Concret, prin actul administrativ in cauza, s-a autorizat executia unui imobil fix pe limita de proprietate si cu acoperisul avand panta orientata spre proprietatea mea(apele meteorice curg in curtea mea), streasina acestuia fiind realizata in interiorul proprietatii mele cu cca 50 cm, in conditiile in care Regulamentul de urbanism local impunea retragerea constructiei fata de limita de proprietate cu 1,9 metri.
Va rog sa ma ajutati cu eventuale intrebari (obiective) pe care sa i le adresez expertului in dovedirea situatiei ca Autorizatia de construire a fost emisa nelegal.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
raducris77, utilizator
Cel mai recent răspuns: raducris77 , utilizator 16:22, 14 Septembrie 2021
Buna ziua,

Obiectivele expertizei topografice pot fi urmatoarele :

-identificarea si masurarea efectiva a imobilului detinut de dumneavoastra, cu precizarea vecinatatilor.

-identificarea si masurarea efectiva a imobilului detinut de vecinul dvs, masurarea efectiva a acestuia, cu precizarea vecinatatilor.

-stabilirea concreta a limitei dintre cele doua fonduri invecinate.

- determinarii modalitatii in care trebuie executat acoperisul, conform legii, asa incat apele pluviale sa se scurge efectiv pe terenul vecinului.
- determinarea constructiilor ce trebuie demolate, conform legii.

Aceste obiective au fost concepute cu titlu exemplificativ.

Va sugerez sa apelati la un avocat, pentru a studia dosarul cauzei, si pentru a concepe aceste obiectiuni in functie de pretentiile partilor, cat si in functie de probatoriile existente la dosarul cauzei.
Va multumesc!
Puteti cere consiliere din partea unui expert tehnic judiciar in specializarea topografie. Il gasiti in lista publicata de MJ si la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul din judetul dvs.
Pentru a stabili obiectivele este necar sa se vada proiectul in baza caruia s-a cerut autorizatia de ctie.
Un obiectiv poate fi daca proiectul respecta legislatia in vigoare si regulamentul de urbanism.
Un alt obiectiv poate fi daca exista derogari (care sunt acestea si cine le-a dat, in ce conditii) la intocmirea proiectului.
In baza acestor obiective se poate formula un altul care sa ceara modificarea proiectului cu respectarea legislatiei in vigoare.
La solicitarea autorizatiei de ctie. era necesar avizul dvs. ca vecin, dat in fata notarului. Sa se stabileasca daca exista acest aviz si daca, da, in ce conditii a fost obtinut.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiective expertiza - partaj judiciar learnlaw learnlaw Imi puteti spune care sunt obiectivele care se cer de obicei in cazul expertizelor din partajele judiciare in care sunt incluse terenuri si imobile ( unele in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - autorizație acoperiș Gheorghe 70 Gheorghe 70 Vreau sa fac acoperisul in doua ape acuma este in 4 ape imi trebuie autorizatie sau nu .Va multumesc (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)