avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare incheiere intabulare, apartament cumparat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare incheiere intabulare, apartament cumparat in rate in 1991

Se da urmatoarea situatie. Se vinde un apartament in provincie in orasul Corabia, Jud. Olt. La intocmirea actelor se descopera faptul ca nu exista carte funciara, ci doar cadastru. Se fac demersurile pentru incheierea intabularii si cartea funciara. Aici incept problemele. Apartamentul a fost achizitionat in 1991, prin ipoteca, prin intermediul S.C. Corapet S.A. ipoteca pe o perioada de 3 ani de zile. S-a platit avans, pentru care s-a emis chitanta, iar restul ratelor au fost achitate de catre societatea mai sus mentionata, oprite/trase direct din salariu pe statul de plata cum se proceda in acele vremuri. In anul 1995 s-a achitat ultima rata, si sa procedat la intocmirea actelor, "Titlu de proprietate". Acum in anul 2021, ajungand la urbanism, pentru a face posibila incheierea intabularii, angajatii/responsabilii, sustin ca apartamentul nu a fost achitat complet, ca ultima chitanta nu reprezinta o dovada de achitare integrala a apartamentului (comic, pentru ca pe chitanta este trecuta doar suma platita, dar fara mentiunea ca la data aceea mai raman de plata 0 lei, ceea ce mi se pare aberant, atata timp cat nu a fost specificat nici faptul ca mai sunt de plata X lei) ceea ce blocheaza incheierea intabularii. Ce optiuni am, cum pot obtine situatia platii ratelor din arhiva celor de la urbanism, ce pot face in situatia asta ? Orice sfat este bine venit si va multumesc tuturor pentru timpul acordat acestei intrebari.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
IulianVdV86, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:25, 15 Septembrie 2021
cat e contravaloarea ratelor? la valoarea de atunci, ar trebui sa fie o suma simbolica in echivalent RON. incercati sa achitati daca nu e un capat de tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine, cum si in ce conditii se intocmeste cadastru apartament mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua In 1997 unchii mei au cumparat un apartament inca din faza de constructie de la stat pe care au trebuit sa il plateasca in rate lunare. Dupa ... (vezi toată discuția)
Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)
Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)