avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie inedita. Un angajator concediaza disciplinar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie inedita. Un angajator concediaza disciplinar un salariat. ...

Situatie inedita. Un angajator concediaza disciplinar un salariat. Procesul dureaza peste un an. Instanta schimba sanctiunea in reducere salariu cu 5% pe 2 luni,iar angajatorul emite alta decizie de sanctionare, in momentul in care primeste hotararea judecatoreasca,prin se schimba sanctiunea din concediere, in reducere salariu. In opinia angajatorului decizia cu reducere salariu, poate fi contestata,,,din nou. De asemenea, in opinia angajatorului, ea poate fi luata in considerare, la aplicarea altei sanctiuni, cu toate ca a trecut mai mult de un an, de la data emiterii deciziei de desfacere a CIM. Sustinerea angajatorului se bazeaza pe faptul ca procesul in instanta a intrerupt termenul de 12 luni, dupa care orice sanctiune se radiaza de drept, daca in acest interval salariatul , nu a mai fost sanctionat. E corect?
Cel mai recent răspuns: romanul11 , utilizator 16:16, 18 Septembrie 2021
Termenul nu este susceptibil de suspendare pentru nicio perioada.
[ link extern ]
asa as tinde sa cred si eu, Ca se radiaza DE DREPT.Deci 12 luni de la data aplicarii, Or in cazul de fata, reducerea se aplica la salariul avut in urma cu peste un an, nu la salariul actualizat, la data emiterii hot judecatoresti. Desi angajatorul a mai emis o decizie de sanctionare, dupa o zi de la data emiterii deciziei instantei,care concorda cu hot, judecatoreasca si are pretentia ca aceasta decizie se va radia peste alte 12 luni. Pare un nonsens, care duce cu gandul la intentiile clare ale angajatorului. sa mai traga o sanctiune, avand in spate sanctiunea emisa odata cu hot instantei.
Reducerea se aplica la salariul avut in urma cu peste un an.

De ce a mai emis o noua decizie ?
Pai din cate am inteles,doreste sa aiba o decizie de sanctionare, de care sa se foloseasca la o eventuala concediere disciplinara, avand istoric de sanctionare . E o ciudatenie autentica, Nu am mai auzit de asa ceva,
Nicio nu am mai auzit asa ceva .

Codul Muncii
Art. 250.
Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

In opinia mea, o poate folosi numai in termen de 12 luni de la aplicare,dupa acest termen intervine radierea .

Alte discuții în legătură

Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Radierea concedierii disciplinare codulmuncii codulmuncii La art 248 ali. (3) din codul muncii se prevede urmatoarele: [b]Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă ... (vezi toată discuția)
Abateri disciplinare mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Cum putem da afara un salariat care are un comportament neadecvat in cadrul societatii? Ce documentatie trebuie sa avem pusa la punct ca sa nu ... (vezi toată discuția)