avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut din 2005 pentru care Kruk inca ma urmareste.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut din 2005 pentru care Kruk inca ma urmareste.

Salut.
In anul 2005 am facut un imprumut de 5.000 euro la Volksbank, impins fiind de o situatie limita, imprejurare in care nu am avut de ales decat sa accept sa fac banii jumi-juma cu cei care mi-au facut actele false de angajat pentru a putea aplica. Bineinteles ca am facut o prostie!, dar pe de alta parte am putut continua sa dorm intr-un pat si nu pe strada.

Nu am returnat nimic. Nici nu aveam cum.

Timpul a trecut, iar in 2016 am avut niste salarii platite intr-un cont bancar. Dupa cateva luni m-am trezit cu o poprire de la o firma de avocatura. A fost prima si ultima poprire, fiindca ulterior mi-am cerut banii in cash. Un an mai tarziu m-am interesat, de asemenea, si am aflat ca firma de avocatura respectiva a returnat dosarul la Kruk.

Acum 2 ani luat legatura cu Kruk, mi-au spus ca le datorez 38.000 lei si m-au intrebat daca doresc sa mi-i esaloneze. Le-am spus ca da, dar cu conditia sa imi garanteze ca problema mea cu ei nu ma va impedica sa obtin un nou imprumut la o banca: fiindca acum am o alta varsta, o alta gandire, alte motive... alte planuri, vreau sa construiesc ceva.

Agentul Kruk a zis ca nu imi poate garanta nimic, asa ca i-am spus ca in acest caz nu am cum sa ma apuc sa platesc... Fiindca este prea mult pentru mine. Daca ei nu ma lasa sa respir, sa incerc sa fac bani, n'am cum sa returnez nimic.

Intrebarea este:
Cum pot afla daca acea datorie mai este activa la Kruk, sau daca au vandut-o altei firme de recuperari creante? Iar daca datoria este activa si acum, la 16 ani de la data imprumutului... exista vreo cale de a scapa de ea?

... nu este vorba ca n'as vrea sa o platesc. Este vorba ca nu am cum. Si vreau sa nu ma mai traga in jos aceasta problema, fiindca am nevoie de capital, vreau sa ma pot misca.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2021
Stefan555, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:06, 20 Septembrie 2021
Pai nu prea aveti cum sa aflati, decat in momentul in care veti fi urmarit silit, si veti primi o somatie de la un executor, veti putea face o contestatie la executare, dupa caz, sau daca vreti, incercati o interogare la registrul de publicitate mobiliara sau puteti sa incercati si o cautare dupa numele dvs pe portalul instantei, poate intamplator apare vreo incuviintare de executare silita mai recenta.
ati incercat sa luati imprumut si nu ati putut din pricina acestei datorii ?
@gi-jane2

Am fost la o banca, recent, fiindca am niste planuri... Mi-au facut o simulare si totul arata bine. Insa mi-au spus ca simularea se va aplica ca atare, fara probleme, doar daca nu am si alte credite, daca n'am carduri de cumparaturi, popriri etc. Si ma gandesc ca ei vor sti, ca au o cale de-a afla ca exista acea poprire. Ca doar n'or sa ma intrebe si-or sa ma creada pe cuvant.

Insa NU de refuz ma tem.
In caz ca ma refuza, nu?, asta e! Dar ma tem foarte mult de urmatorul scenariu:

Aplic, mi se acorda creditul, iar Kruk imi blocheaza banii. N'apuc sa-i vad... N'apuc sa fac nimic, asadar. Decat ca nu voi mai avea o datorie veche de 16 ani, ci una nou-nouta.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2021
Stefan555, utilizator
@trandafir2

Tot ce stiu este ca in ultimii 4 ani nu am primit nimic. Doar in aceasta perioada am avut o adresa, am fost luat in spatiu undeva, as fi putut primi o corespondenta.

Daca a existat o decizie de executare silita, ea fie a fost trimisa la adresa din buletinul atasat la dosarul imprumutului, adresa la care eu inca din 2005 nu mai locuiam de cativa ani, fie nu a avut unde sa fie trimisa. Insa ma gandesc ca o somatie trebuie sa fi existat... Fara o somatie se putea impune o poprire?, nu ma pricep.

... asadar, daca a existat una, sa inteleg ca unele urmariri pot inceta de la sine?... Ok!, va voi urma sfatul, ma voi intersa legat de registrul de publicitate mobiliara... Desi, daca nu voi gasi numele meu acolo nu voi sti nimic: poate ca exista o incuviintare valabila de executare silita, insa nu una recenta.

Le voi scrie...
Sa inteleg ca daca nu (mai) figurez acolo inseamna ca nu (mai) exista o executare silita?, ca dosarul a fost... sters, cumva?
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2021
Stefan555, utilizator
Nu ati avut salariu in aceasta perioada ?
Daca era sa vrea sa va execute, gaseau ce.

Aplic, mi se acorda creditul, iar Kruk imi blocheaza banii. N'apuc sa-i vad... N'apuc sa fac nimic, asadar. Decat ca nu voi mai avea o datorie veche de 16 ani, ci una nou-nouta.

veti face contestatie la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie catre firma de recuperare creante valentina370 valentina370 Buna ziua va rog ajutati-ma cu un sfat. Acum 5 ani, bunica mea a facut 2 credite de consum la BRD Finance, a platit cam 2 ani ratele si apoi (din diverse ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Recuperare imobiliara sau mobiliara, sanse pentru o decizie favorabila LilianaRosculet LilianaRosculet Buna ziua. Rog un specialist sa ne ofere sugestii privind cazul urmator: sotul meu a imprumutat sotiei unui coleg o suma foarte mare, cu care aceasta a platit ... (vezi toată discuția)