va rog ajutati-ma cu un sfat. Acum 5 ani, bunica mea a facut 2 credite de consum la BRD Finance, a platit cam 2 ani ratele si apoi (din diverse motive) a incetat platile. nu am primit nimic, nici o notiicare de la BRD Finance timp de vreo 3 ani, iar in 2010 am primit o instiintare de la Kruk International ca BRD a cesionat creanta catre ei si ca daca nu platesc suma mentionata de ei se va face executare silita.
bunica mea este o persoana din mediul rural, in varsta de 74 de ani, bolnava si binenteles nu mai are capacitatile sa poarte discutii cu Kruk . astfel am facut eu o intelegere de plata pe primul dosar, explicand ca nu imi permit sa achit suma in intregime si am semnat un plan de rate lunare.timp de 7 luni am achitat intotdeauna la timp fiecare plata.( desi suma imprumutata de bunica mea era 2000 lei in 2005, aveam de plata la Kruk 3900 lei( ! ) din care am negociat si am primit o reducere de 1000 lei.
in urma cu o luna, am primit tot de la Kruk o instiintare ca pe al doilea dosar am de plata 1500 lei si ca se face executare silita in cazul in care nu platesc ( eu fiind deja in baza de date ca bun platnic ! ). am sunat imedia, am dat mailuri si am trimis informare prin posta ca nu pot plati si sa imi acorde o reducere. nu am primit nici un raspuns. dupa ce tot eu am sunat, am discutat cu o persoana care mi-a spus ca trebuie sa discute cu superiorii in legatura cu aprobarea unei reduceri.
bun si facut. nici un raspuns. azi primesc mesaj ca daca nu platesc se deschide executarea. sun iarasi. mi se spune ca , fiindca nu am facut nici o plata, s-au mai adaugat penalitati la acei 1500 lei !
este posibil asa ceva? odata ce se deschide o discutie pe un dosar, nu intra in stand -by? este legala procedura asta?
va rog sa imi spuneti ce pot face in situatia descrisa mai sus, fiindca cei cu care am vorbit la Kruk sunt absolut incoerenti. bunica mea nu are nici capacitatile sa plateasca, nici sa ,earga pe la avocati. de aceea discut eu in locul ei. ma gandeam sa ii actionez in judecata, insa nu stiu daca as avea castig de cauza.
Se pare ca este faza premergatoare executarii silite. Puteti face o reclamatie la OPC privind contractul de credit bancar si sa incercati o reesalonare cu banca, intrucat nu cred ca acest credit a fost declarat scadent anticipat.
Cand se va ajunge la executarea silita, veti primi o somatie emisa de catre executorul judecatoresc prin care vi se da termen de plata a intregii sume datorate plus cheltuieli de executare de o zi. In caz contrar vor incerca sa execute silit bunurile aflate in proprietatea bunicii.
Sfatul meu este sa incercati o modalitate de plata convenabila pentru dv. pentru a nu ajunge in situatia de a plati sume exorbitante ce reprezinta penalitati.
Din punctul meu de vedere, recuperatorii au observat ca sunteti o persoana care se conformeaza pretentiilor lor, astfel incat nu mai vor sa va acorde reduceri. Parerea mea e sa le transmiteti ca nu veti plati nimic pana ce nu va pun la dispozitie documentele justificative, precum si detalii privind compunerea sumei de plata. Cererea Dvs. trebuie sa fie facuta in scris, la fel si raspunsul lor. Dupa aceea mergeti la un avocat.
Cu privire la primul dosar, eu cred ca daca nu faceati esalonari de plata, ati fi putut sa nu platiti nimic, asta doar in conditiile unei cercetari a datoriei invocate. Faptul ca v-au acordat "reducere" ma determina sa gandesc ca datoria nu era tocmai certa.
Av. Albu
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita??
bob02008
Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta
nicu1952
buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la BRD pe care nu l-am platit, BRD a cesionat creditul la COFACE care l-a bagat in executare silita, suma ... (vezi toată discuția)