avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comercializare produse la comanda
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comercializare produse la comanda

Care este procedura de comercializare/distribuire al unor produse care sunt făcute la comandă, sunt personalizate, fiecare produs este diferit, astfel nu sunt certificate? Producătorul este din UE, si este inregistrat in registrul producătorilor de produse la comandă.
Produsul este un inlocuitor de aparat gipsat, despre care nu imi dau seama daca se incadreaza la dispozitive medicale la comanda. Producatorul nu are certificat/document doveditor despre produs precum ca ar fi un dispozitiv medical, tot ce detine este un document prin care demonstreaza ca materialul folosit pentru produsul finit are caracterisiticile necesare pentru a imobiliza un segment corporal.
În ce fel, cu ce aviz as putea comercializa si eu produsul in Romania, precum face producatorul in Italia?
Important de retinut faptul ca comanda se face catre un medic de specialitate prin prescirptie medicala si masuratori necesare, printr-un sistem creat si utilizat de producator. Compania mea ar fi intermediara intre producator si medic/pacient.
Puteti sa ma ajutati/consiliati? - cei de la ANMDM mi-au dat solutii diferite, o-data mi-au zis ca nu am nevoie de aviz de la ei, decat de la primarie, cu o alta ocazie m-au informat ca am nevoie de aviz de functionare emis de ANMDM, iar nu ma incadrez in cele descrise in cererea de eliberare aviz de functionare, nici documentatia necesara nu o detin, nici macar producatorii nu au asa ceva, pentru ca ei nu au obligatii de genul aceasta.
Stie cineva legislatia? Ma poate cineva ajuta?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Vinderea produselor finite dupa infiintarea unei i.i. ContSters442202 ContSters442202 Doresc sa infiintez o I.I. in curand, prin care sa vand magneti de frigider personalizati, creati de mine personal. Am cumparat deja materia prima de pe 2 ... (vezi toată discuția)
Comert cu vinuri si alte bauturi spirtoase banga banga As dori sa stiu care sunt conditiile, autorizatiile sau autorizarile de care are nevoie o societate comerciala care doreste sa comercializeze bauturi alcoolice ... (vezi toată discuția)
Acte necesare obtinerii avizului de functionare al ministerului sanatatii pentru firma dispozitive medicale bugaflorin2004 bugaflorin2004 Buna ziua, As vrea sa stiu daca îmi putetispune care sunt actele necesare obtinerii avizului Ministerului Sanatatii pentru dispozitive medicale si daca mai ... (vezi toată discuția)