avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vinderea produselor finite DUPA infiintarea unei I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vinderea produselor finite DUPA infiintarea unei I.I.

Doresc sa infiintez o I.I. in curand, prin care sa vand magneti de frigider personalizati, creati de mine personal. Am cumparat deja materia prima de pe 2 site-uri, iar dovada achizitiei acestora o detin.
Pot vinde produsul finit DUPA infiintarea I.I.-ului?
Avand in vedere ca in contabilitate (Registrul-jurnal de incasari si plati) voi inregistra 2 facturi cu datile anterioare infiintarii I.I.-ului?
Sau daca nu pot inregistra cele 2 facturi (invechite), atunci daca vand produsele finite, cum dovedesc ca au "venit" de undeva si nu le-am "furat"?
Pentru a avea incasari din produse, trebuie demonstrata achizitia materiei prime sau a produsului de comercializat, chiar daca abia as incepe activitatea I.I.-ului?
In aditie, ce coduri CAEN ar trebui sa aiba I.I.-ul daca este producator de magneti de frigider personalizati, dar este totodata si vanzatorul acestor magneti (online)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:12, 3 Octombrie 2017
AndreeaA. a scris:

[...] in contabilitate (Registrul-jurnal de incasari si plati) voi inregistra 2 facturi cu datile anterioare infiintarii I.I.-ului?
[...]


Nu se poate emite factura pe o firma cu o data anterioara infiintarii ei.
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente am nevoie la un pfa? dea_power dea_power Am înființat un PFA sistem real, caen principal 3299. Ce documente în afară de 1.Registrul Jurnal de încasări și plăți, 2.Registrul inventar, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva la achizitii intracomunitare pfa ElenaDinescu ElenaDinescu Buna ziua, am si eu o speta cu un PFA si nu reusesc sa ma lamuresc :(. Un PFA neplatitor de TVA vrea sa faca regulat achizitii intracomunitare de materii ... (vezi toată discuția)
Productie in volum mic pe langa servicii - mai declar ceva in afara de materii prime si vanzare? motanel123 motanel123 Buna ziua Situatia este urmatoarea: Firma X -- SRL fara angajati, impozit pe venit, neplatitor TVA -- se ocupa preponderent de furnizarea anumitor ... (vezi toată discuția)