avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA INregistrare in scopuri de TVA la achizitii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

INregistrare in scopuri de TVA la achizitii intracomunitare PFA

Buna ziua, am si eu o speta cu un PFA si nu reusesc sa ma lamuresc :(.
Un PFA neplatitor de TVA vrea sa faca regulat achizitii intracomunitare de materii prime ( ex. materiale croitorie ) , intrebarea mea este daca este obligat la plata tva la vanzarea produselor finite ( de ex costume )? Are sediul stabilit in Romania si vanzarea o efectueaza tot pe teritoriul Romaniei.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
ElenaDinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ElenaDinescu , utilizator 17:10, 22 Februarie 2012
dupa ce depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare de 10.000 euro, PFA este obligata sa se inregistreze in scopuri de tva intracomunitar si sa plateasca in romania tva aferenta acestor achizitii, prin depunerea decontului special de tva, formular 301.

pana la atingerea plafonului de 35.000 euro, PFA nu este obligata sa se inregistreze ca platitor de tva in romania si nu are obligatia sa colecteze tva la vanzarea produselor finite.
Multumesc foarte mult pentru raspuns si promptitudine :).
Asadar pana la depasirea plafonului de 10.000 eur pot sa nu ma inreg in scopuri de TVA, cumpar intracomunitar materii prime, le inregistrez ( in contabilitate ) cu tot cu tva, si cand emit factura de marfa emit fara tva?

Si as mai avea o intrebare legata de preturi, pot vinde o marfa/produs la la un pret, apoi catre o alta pers la un alt pret ( vorbesc de acelasi produs ).

Multumesc mult inca o data!
O zi frumoasa!

Elena.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)