avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Din ce moment al sarcinii poți face ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Din ce moment al sarcinii poți face cerere pentru ...

Bună ziua!
Din ce moment al sarcinii poți face cerere pentru reducerea programului de lucru? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 19 Septembrie 2021
Reducerea programului de lucru poate fi recomandata de catre medicul de familie sau de catre medicul specialist ginecolog in orice moment al sarcinii. Recomandarea acestora trebuie confirmata de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. Acest ultim medic are la dispozitie materialul intocmit de catre angajator privind riscurile profesionale existente la locurile de munca.
OUG 96/2003
art. 13
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

Astfel, imediat dupa obtinerea recomandarii puteti depune cerere de reducere a programului de munca.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legala reducerea programului de lucru pentru gravide de la 8 la 4 ore? madysys madysys Buna seara, Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul specialist, impreuna cu medicul de familie mi-au dat scrisoare medicala/adeverinta pentru angajator, cu ... (vezi toată discuția)
Reducere program gravide mihaela1707 mihaela1707 Buna ziua, O angajata anunta in scris angajatorul ca este gravida in saptamana 9-10 de sarcina iar in săptămâna 14-15 aduce o cerere insotita de o ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului Emilia Aanicai Emilia Aanicai Buna seara !! Am si eu o intrebare pe ce durata de timp se reduce programul la gravide la o sarcina normala fara risc ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)