avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa-mi deschid o firma.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa-mi deschid o firma.

Buna ziua, vreau sa-mi deschid o firma si am o nelamurire la nume...
firma este deja facuta SC ZZZ ZZZ ZZZ SRL ( de exemplu ), dar intrebarea mea este daca pot sa iau numele altui restaurant ( logo ) aflat din alta localitate... adica de exemplu, in Cluj este un restaurant cu numele "La grasu mananci bine"... e si eu vreau sa il deschid in Brasov.. pot fii dat in instanta luandu-le numele fara sa ii contactez de exemplu ? sau trebuie sa ii contactez daca pot sa le folosesc numele firmei..
adica mai pe scurt in acte am alt nume la firma si la logo-ul firmei sus pe pancarda si pe meniuri vreau sa scrie " la grasu mananci bine" de exemplu...multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:52, 20 Septembrie 2021
Buna seara
Daca nu are drept de marca asupra acelui "logo" il puteti folosi. Verificati la OSIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele firmei trebuie inclus obligatoriu in emblema acesteia? traian_an traian_an După ce săptămâna trecută am obţinut dovada rezervării firmei, astăzi am fost la ORC (Oficiul Registrului Comerţului) să solicit rezervarea emblemei ... (vezi toată discuția)
Probleme num efirma si logo! redu redu As dori parerea unui avocat specializat pe inregistrare marci . Eu anul treccut mi-am facut o firma - SA II SPUNEM RENU GROUP SRL si anul acesta am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)