avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Numele firmei trebuie inclus obligatoriu in emblema ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Numele firmei trebuie inclus obligatoriu in emblema acesteia?

După ce săptămâna trecută am obţinut dovada rezervării firmei, astăzi am fost la ORC (Oficiul Registrului Comerţului) să solicit rezervarea emblemei (logo-ului) firmei. Am prezentat documentele necesare (cerere cu logo şi descriere şi două exemplare 6cm x 6cm ale acestuia). Funcţionara de la ORC m-a atenţionat că emblema TREBUIE să includă şi denumirea completă a firmei (SC NUME SRL), nr. de înregistrare din reg. comerţului (i-am spus că firma nu este înmatriculată şi a renunţat) şi judeţul (a renunţat şi la această cerinţă). Cert este că am fost obligat să mă întorc acasă şi să adaug în emblemă şi numele firmei (întâmplător, mă pricep să fac acest lucru). M-am întors la ORC, funcţionara a fost de acord cu noul logo, am platit şi mâine mă duc să ridic dovada rezervării. ªtiu că ceea ce a făcut funcţionara se datorează lipsei de cunoştinţe în domeniu (pe Internet sunt milionane de firme ale căror logo-uri nu includ numele acestora). Vă rog să mă ajutaţi, răspunzându-mi la următoarele întrebări:

1. Mai pot schimba ceva pentru a reveni la logo-ul dorit de mine (fără numele firmei; de fapt, acesta era inclus deja - alături de elemente grafice - în versiunea iniţială, sub forma NUME; acum, apare în plus şi SC NUME SRL)
2. Dacă nu, va trebui să includ în actul constitutiv emblema în versiunea modificată (cea care include şi SC NUME SRL)?
3. Dacă în actul constitutiv emblema apare în versiunea modificată (cu SC NUME SRL), în facturi, în alte documente şi pe site-ul firmei voi putea folosit totuşi versiunea iniţială (fără SC NUME SRL)?

Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: traian_an , utilizator 15:33, 19 August 2014
Va puteti inregistra un alt logo la OSIM pe care il puteti prezenta ca emblema a firmei.

Nu toate logo-urile cuprind numele firmei, multe firme sunt recunoscute de fapt prin emblema.

Si sunt foarte multe, nu are rost sa le mentionam aici ptr ca ar trebuie sa punem un (P) si in plus nu permite regulamentul forumului.
cyan a scris:

Va puteti inregistra un alt logo la OSIM pe care il puteti prezenta ca emblema a firmei.

Nu toate logo-urile cuprind numele firmei, multe firme sunt recunoscute de fapt prin emblema.

Si sunt foarte multe, nu are rost sa le mentionam aici ptr ca ar trebuie sa punem un (P) si in plus nu permite regulamentul forumului.

Multumesc! Din ceea ce spuneti inţeleg că:

1. Nu mai pot reveni la logoul iniţial decât prin înregistrarea lui la OSIM
2. Trebuie să includ logoul nedorit în actul constitutiv.
3. Trebuie să folosesc logoul nedorit în toate actele firmei şi pe site-ul acesteia (pana la modificarea acestuia la OSIM sau prin act aditional la actul constitutiv).

Am inteles bine?
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
traian_an, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emblema srl utc utc Buna ziua, Care sunt pasii de a inregistra o emblema la osim? Mentionez ca acum vreau sa-mi infiintez srl-ul? la registrul comertului depunn documente sau ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata are dreptul sa foloseasca o sigla simo flores simo flores Intrebarea mea ar fi daca o persoana fizica autorizata poate folosi o sigla si care ar fi demersurile pe care trebuie sa le faca .Va multumesc! (vezi toată discuția)
Act constitutiv iuvri iuvri Buna ziua! Cum se procedeaza pentru cuprinderea emblemei (siglei) firmei in actul constitutiv? Se descrie (in text) sigla sau se introduce pur si simplu ... (vezi toată discuția)