avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... primii pasi dupa absolvirea facultatii de drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

primii pasi dupa absolvirea facultatii de drept

Sint proaspat absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Tibiscus" din Timisoara. Ceea ce ma intereseaza este ce pasi trebuie parcursi pentru a incepe o cariera in avocatura.Examene,stagiatura si tot ce are legatura cu acest subiect.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 11:09, 12 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Intrati pe site- ul UNBR( www.unbr.ro) si gasiti acolo totul.
Intrucit informatiile disponibile pe site-ul indicat sint generale,speram la un raspuns mai amanuntit,care sa cuprinda sfaturi din partea celor care au trecut sau trec prin aceasta experienta.
Buna dimineata! Ati fost indrumat catre site-ul UNBR-ului, pentru ca s-a publicat de curand calendarul admiterilor.
Mai multe detalii despre ce acte aveti nevoie la inscriere si ce taxe se percep, le veti gasi pe site-ul baroului in care doriti sa va inscrieti (banuiesc, Baroul Timis).
Depsre examen, colegii in ultima vreme s-au plans ca a fost destul de greu...
Un lucru de care trebuie sa tineti cont este acela ca, admiterea in barou este conditia necesara dar nu si suficienta pentru profesarea avocaturii. Concret, dupa ce ati promovat examenul de admitere, aveti un termen in care va trebui sa faceti dovada, printr-un contract de colaborare, ca v-ati gasit un maestru indrumator. Mai scrieti-ne, mai intrebati-ne...
Succes!
In afara de faptul ca trebuie sa cunoasteti materiile foarte bine si bibliografia din scoarta-n scoarta , nu vad la ce v-ar putea folosi impresiile oamenilor.Fiecare traieste examenul intr-un alt fel , unora li se pare usor (cei pregatiti) , altora li se pare greu(cei nepregatiti), deci totul este subiectiv. Doua lucruri nu sunt subiective : conditiile de participare la examen si bibliografia!
Succes!
B-)
1.Examenul de admitere in barou se da imediat dupa terminarea facultatii sau presupune trecerea unei perioade de timp si apoi examenul?
2.Maestrul indrumator este un avocat oarecare sau cineva cu experienta? Dc m-ar ajuta?

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Stagiar 2009 bissy_ralu bissy_ralu Dragii mei, am si eu o intrebare: pentru stagiatura, e obligatoriu sa-mi gasesc un avocat in circumscriptia curtii de apel unde dau examen, sau e posibil sa ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc un avocat pe langa care sa stau pe perioada stagiaturii?? oana_lex82 oana_lex82 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii..Am absolvit facultatea in 2006 si as dori sa incerc sa dau examenul de admitere in Baroul Vrancea...e ff greu pt ca ... (vezi toată discuția)