avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan - Cadastru vechi - eTerra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan - Cadastru vechi - eTerra

Buna ziua,

Intentionez sa cumpar un teren intravilan. Am obtinut de la proprietar numarul cadastral pentru a-l verifica in sistemul de evidenta eterra, insa nu se gaseste, fiind un numar vechi.

Pentru procesul de vanzare-cumparare, imi puteti spune daca exista vreo conditie sa fie introdus si in sistemul acesta de evidenta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: biancaplesa , utilizator 15:21, 24 Septembrie 2021
Nu, il puteti cumpara chiar daca nu apare in geoportal. Are un numar cadastral vechi si/sau cartea funciara nu a fost convertita in format digital. Oricum ar fi, puteti cumpara terenul. Daca schitele cadastrale sunt foarte vechi va asumati, totusi, riscul inexactitatii acestora, respectiv faptul ca puteti pierde o suprafata din teren daca va suprapuneti cu alti vecini care au documentatia actualizata sau ca terenul pe care il cumparati va putea fi repozitionat. Ca masura de preacautie, ar fi util sa solicitati vanzatorului sa isi actualizeze documentatia cadastrala, cu o cheltuiala mica evitati niste pierderi destul de mari pe viitor.
Multumesc mult pentru raspuns! Fix asta ne dorim, sa fie actualizat, pentru a fi siguri ca e totul in regula. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar cadastral inexistent Calina_Lungu Calina_Lungu Buna ziua! As dori sa inteleg ce inseamna daca un imobil nu apare cu numar cadastral in inregistrarile ANCPI? Incerc sa identific proprietarul unui imobil ... (vezi toată discuția)
Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)