avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligații coproprietar drum privat Bună seara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligații coproprietar drum privat Bună seara tuturor! Vă ...

Obligații coproprietar drum privat
Bună seara tuturor!
Vă rog mult să mă ajutați să înteleg în ce situație ne vom afla în condiția în care vom deveni coproprietari pe un drum privat de servitute, la care vom avea acces noi și alte familii care vor cumpăra cele 3 duplexuri ce urmează a fi construite în imediata noastră vecinătate. Dezvoltatorul a profitat de situația in care noi am fost inșelați la cumpărarea casei cu terenul aferent, care se suprapunea cu terenul lui pe o suprafață de 110 mp și deoarece suntem condiționați de accesul la fosă de pe terenul lui și de lărgirea căii de acces spre casă, suntem obligați să facem compromisuri. În aceste condiții ne propune un schimb avantajos.... ne dă 37 de mp, pentru zona cu fosă si noi la schimb, îi punem la dispoziție 139 mp, pentru a fi constituit un drum de 8 m lățime pentru noul ansamblu de locuințe. Menționez că noi am solicitat să ne racordeze la o viitoare rețea de canalizare , ceea ce a refuzat din motive financiare sau să ne permită să trecem un dren de la fosă în terenul lui. Nu s-a pus in discuție o altă compensație. Deci noi o să devenim de nevoie coproprietari pe drumul de servitute, participând cu aprox. 1/4 din suprafață. Ce presupune asta???
- că vom fi oblgați să construim, reparăm, intreținem drumul pentru totdeauna, în ideea că el vinde și pleacă?
- cum se va face vănzarea, atribiurea de către dezvoltator cumpărătorilor, de pe suprafața cu care a venit el la drum, sau de pe intreg drumul? Trebuie să semnăm sau să facem și noi parte din acest proces?
- ce se intămplă dacă dezvoltatorul vinde terenul înainte de a construi?
- ce clauze am putea pune în actul notarial ca să nu fim mai păgubiți decât suntem?
Mulțumesc mult!

Alte discuții în legătură

Drept de servitute? r_ivanis r_ivanis Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: Am incheiat un precontract de vanza-cumparare teren pentru o parcela de pamant si urmeaza sa se faca parcelarea. ... (vezi toată discuția)
Sfat urgent!!! costelus3 costelus3 In urma cu cateva zile am facut un antecontract in vederea cumpararii unui teren cu o suprafata de 500 metri , ajuns acasa am citit ceva care ma cam pune p ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)