avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat urgent!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat urgent!!!

In urma cu cateva zile am facut un antecontract in vederea cumpararii unui teren cu o suprafata de 500 metri , ajuns acasa am citit ceva care ma cam pune p ganduri pentru ca nu stiu exact cam ce inseamna . In contract scria ceva de genu ca suprafata de 500 metri pe care am cumparat`o include si cotele indivize aferente din caile de acces" . In fata terenului meu este un drum de o latime cam d 3 m , in contract este trecut ca drumu trebuie sa aiba o latime de 7 metri ..acum nu jtiu daca diferenta de 4 metri ramasa dintre latimea trecuta in contract si cea reala se regaseste in terenul meu .Si daca da ce as putea face in privinta acestui lucru , adi eu platesc un teren de 500 metri patrati care include si o parte din calea de acces in cadrul celor 500? Va rog ajutati-ma urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:42, 19 Februarie 2010
In cadrul celor 500 mp este inclusa si partea de drum de acces.
In primul rand vanzatorul avea obligatia legala sa va informeze, iar dvs. trebuia sa cititi cu atentie actele inainte de a semna. Puteti contacta vanzatorul pentru nelamuriri.Este posibil ca in urma parcelarii sa fie inclus si drum de acces (privat) care sa va faciliteze accesul pe terenul dvs. Este bine pentru ca, am vazut multe procese prin care se solicita un drept de servitute , tocmai pentru ca nu exista un drum de acces la teren..
buna ziua!
dvs practic cumparati 2 loturi:
-lotul I in suprafata de x mp
-si cota parte indiviza de x% reprezentand suprafata indiviza de de nush cati mp, din lotul II avand destinatia de drum de acces.
astea doua insumate probabil ca dau 500 mp.
trebuia sa luati si o cota din drum sa aveti acces la lotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu drum cu cota indiviza ContSters49632 ContSters49632 am un teren de 1000 mp, cam 20/50m deschidere=50m,servit de o cale de acces in care cota indiviza este de 1/3, adica sunt 3 proprietati (loturi de 1000 mp ) a ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Informatii achizitie teren andrei_istodorescu andrei_istodorescu Buna ziua, De curand am gasit un teren compus din 4 loturi(doar lotul numarul 1 are acces la strada, celelalte fiind in linie in spatele primului lot). ... (vezi toată discuția)