avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii achizitie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii achizitie teren

Buna ziua,

De curand am gasit un teren compus din 4 loturi(doar lotul numarul 1 are acces la strada, celelalte fiind in linie in spatele primului lot). Fiecare lot are o arie de aproximativ 470m2 iar pe o latura, incepand de la strada si pana in dreptul ultimului lot este o suprafata propusa ca drum de servitute, cu o latime de 7m(aceasta neincadrandu-se in cei 470m2 de mai sus). Primul lot a fost achizitionat de ceva timp, iar eu, impreuna cu niste prieteni, am vrea sa luam loturile 2 si 3.
As vrea sa stiu ce ar trebui facut pentru a nu ma trezi ca proprietarul primului lot ingradeste toata suprafata si elimina drumul de acces.

Multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: andrei_istodorescu , utilizator 15:25, 10 Septembrie 2014
IN cazul in care proprietarul imobilului respectiv ar proceda in felul precizat de dvs ,lotul dvs neavand acces la drumul public puteti formula o actiune prin care sa solicitati un drept de servitute .
Proprietarul primului lot (ca de altfel oricare proprietar al celorlalte loturi) nu poate ingradi decat ceea ce a cumparat, cei 470 mp care nu includ drumul de servitute.
Daca prin abuz isi atribuie si parte din calea de servitute, poate fi actionat in judecata pentru aceasta fapta.
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute. mugurciup mugurciup Buna ziua. Am cumparat un teren de 462 mp din care sunt stipulati in contract 62 mp drum de servitute, reprezentand 1/10 pt fiecare lot.La primarie ,pt ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)