avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

leasing

buna ziua as dori sa stiu daca iau o masina in leasing pot trece valoarea pe cheltueli sau cit pot ?
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 14:14, 10 Ianuarie 2010
Incepand din mai 2009, conform OUG 34/2009 persoanele juridice au deductibilitate la cheltuielile aferente contractelor de leasing financiar, precum si a a tva-ului aferent, mai putin valoarea reziduala. Conf codului fiscal transmiterea folosintei bunului in cadrul unui contract de leasing este considerata prestare de serviciu. La contractele cu valoare reziduala la sfarsit, tva la rate este deductibil, iar cel de la valoarea reziduala este nedeductibil, atunci avand loc achizitionarea masinii. Cei care au valoare reziduala inclusa in rate ar trebui sa evidentieze in contabilitate tva nedeductibil aferent valorii reziduale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)