avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE APARTAMENT

Buna ziua Eu am donat fiului meu un apartament in Bucuresti Donatia a fos facuta pentru ca eu am aflat ca am cancer si am fos deacord cu fiul sa imi dea apartamentul dupa ce fac operatia Doamna Notar a stiut de la incepu ca eu am aflat de boala mea si eream distrusa pentru ca am avut si un doliu in familie cu 3 zile inaite (mama mea)Nu eream in conditi sa fac o donatie Acum sunte in proces fiul meu a schimbat yala de la intrare nu vorbeste cu mine si cind vorbeste ,,,,,Acum suntem in proces IInstanta a invocat din oficiu exceptia lipsei calitati procesuale active
Intrebarea este ce se poate face daca se poate face ceva VA MULTUMESC DIN SUFLET
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:54, 30 Septembrie 2021
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
lili64 a scris:
Notarul este un profesionist care nu face ceea ce vrea clientul face ceea ce este cel mai bine pentru client


Oameni buni,

Avocatul urmărește ceea ce este mai bine pentru clientul lui.
Notarul autentifică ce i se cere. Dacă actul cerut este legal, atunci se autentifică. Dacă prin actul acela o să-ți rupi tu gâtul (metaforic vorbind), nu-i treaba lui. Aveți vreun dubiu? Întrebați-i pe aceia care au ajuns în stradă, la hotelul de-un miliard de stele.
Un contract are cel puțin DOUĂ părți! Un notar (adevărat) nu poate „să țină” cu vreuna din ele! Trebuie să rămână echidistant.

Avocatul este acela care urmărește interesele clientului lui. (adică înteresele UNEIA dintre părțile actului).
Nu vă mai duceți la notar să dați cu plaivazul pe te miri ce act până ce n-ați întrebat (măcar) un avocat: O fi bine să fac ceea ce vreau să fac? Care ar putea fi efectele viitoare? O să-mi fie profitabil? Spuneți-i avocatului dvs. scopul pe care-l urmăriți (de ce vreți să faceți ceea ce vreți să faceți) și întrebați-l care este calea de urmat (actul/actele de încheiat spre a atinge acel scop).


În altă ... dezordine de idei, o donație are drept cauză animus donandi Or, pe aici văd mai degrabă o frică de moarte, decât vreo intenție de a face o liberalitate. Totodată, în titlul acestei postări se vorbește despre donație și printre rânduri despre partaj...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
romascanu, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
unii notari adevarati explica si care sunt consecintele semnarii unui act, sa verifice daca cunoscand toate datele, exista consimtamant.
daca doamna i-o fi spus sunt bolnava ii dau fiului si el mi-o da inapoi daca supravietuiesc, era bine sa ii fi spus ca fiul nu e obligat sa faca asta.
in fine, nu puteti acuza notarul de nimic si trebuie sa va asumati decizia.
pt donatie, poate aveti o sansa de revocare pt ingratitudine, nu stiu.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am inteles rolul ,,activ" al notarului, citez: ,,[...]succesiunea nu s-a mai facut pentru ca am renuntat la mostenirea mamei (sfatuita de notar ) Eu sunt singura la parinti si am un singur copil[...]" Apoi lucrurile au mers pe repede-nainte. A venit la rand fiul, a acceptat mostenirea. Caz inchis. O paranteza. In urma cu ceva ani a murit ultimul dintre bunicii materni. Mama copil unic, eu singurul copil. Mama a decis sa renunte la mostenire, era vorba de un imobil. Notarul, inainte de a semna mama actul, i-a explicat o jumatate de ora ce consecinta va avea pt. dumneaei renuntarea. No comment!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu și când clientul vine deja spălat pe creier, pentru ca a vorbit cu vecina/cumatra/nașa/popa etc, insistă sa facă actul respectiv și când notarul ii explica, devine suspicios (de ce ma inbarliga notarul sa nu semnez? Nu cumva are vreun interes ascuns?)
Vedeți aici pe forum cum toți sunt "setati" pe vânzare cumpărare între părinți și copii, de exemplu.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin succesiune la judecătorie, fratele a rămas cu casa unde stă și un sfert din curte, iar eu și mama cu restul. dreptul mamei mai poate fi atacat după moartea ei? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor ! Fratele meu a tinut mortis sa facem succesiunea dupa moartea tatalui deoarece stam in aceiasi curte si vrea delimitare. Eu cu mama stau itrtr ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)