avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume familie la o perioada dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume familie la o perioada dupa casatorie

Buna ziua! Daca la casatorie imi retin numele de dinaintea casatoriei si sotul il retine pe al lui, pentru a nu avea necesitatea de a schimba actele si peste o perioada de timp - 5-10 ani doresc sa preiau si numele lui, este posibil? Din interpretarea codului civil, inteleg ca este posibila schimbarea numelui pe cale administrativa, cu acordul sotului. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2021
dirgni8, utilizator
Cel mai recent răspuns: dirgni8 , utilizator 22:40, 15 Noiembrie 2021
Multumesc pentru parere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua alemate1974 alemate1974 Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este ... (vezi toată discuția)
O amica are o problema alinagr alinagr Buna ziua.Am o amica ce are o problema.Va dau mai jos mesajul ei si sper sa gaseasca rezolvare.Multumesc [b][quot]Tocmai ce am facut 4 ani de la nunta si am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa casatorie gabilificiu gabilificiu Buna ziua, M-am casatorit in Italia anul trecut....si am pastrat numele meu pentru ca nu am avut posibilitatea sa trec pe numele sotului meu cu toate ca ... (vezi toată discuția)